Fidesz: adócsökkentés jön

Debrecen – Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője a nagyobbik kormánypárt sajtótájékoztatóján kijelentette: az ország gazdasági eredményei lehetővé teszik az adócsökkentést. Ezért jövőre a személyi jövedelemadó 16 százalékos kulcsát 15-re mérséklik, a sertéshús ÁFÁ-ját pedig 27-ről, 5-re csökkentik. Ezzel párhuzamosan tovább nő a kétgyermekes családok adókedvezménye – tette hozzá.

Kérdésünkre Kósa Lajos elmondta: amennyiben a továbbiakban is évente 2-3 százalékos lesz a GDP bővülés, 2018-ban már csak egyszámjegyű lehet az SZJA kulcs.

A szintén fideszes Dr. Papp László, debreceni polgármester arról beszélt, hogy a városban jelenleg működő sertésfeldolgozó teljesítménye már eléri a 2011-ben bezárt húsipar termelésének az 50 százalékát. Annak a reményének adott hangot, hogy a sertéshús ÁFÁ-jának mérséklése, az ettől várt fogyasztás növekedés, tovább javíthat ezen.

A halálbüntetés esetleges visszaállításával kapcsolatban Kósa Lajos úgy fogalmazott, hogy erről nem lehet népszavazást tartani, de meg kell a dolgot vitatni. Ő életpárti.

HBN-OCs

Címkék: , ,hirdetés