Fidesz: a kormány alkalmatlansága miatt brutálisan emelkedik a gáz ára

Áprilistól 15-50 százalékos gázáremelés várható, amely a szakemberek szerint a gázár-támogatási rendszer megszüntetéséből fakad – közölt a Fidesz helyettes szóvivője pénteken.

Cser-Palkovics András szerint ez a “pofátlanul nagy mértékű emelés” azt jelzi, hogy a kormány kezéből kicsúszott az irányítás és alkalmatlan arra, hogy az országot vezesse.

A gázár emelése az ellenzéki politikus szerint a legszegényebbeket sújtja majd és számításai szerint körülbelül 55 milliárd forintot vesz ki az emberek zsebéből. Emlékeztetett arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank több mint 4 százalékos inflációt prognosztizált a kormány 3,8 százalékos előrejelzésével szemben, a KSH adatok szerint pedig a munkanélküliség 1994 óta nem volt ilyen tragikus, mivel az emberek 10,8 százaléka álláskereső az országban. Ez is azt bizonyítja, hogy a szocialista kormány újra és újra hazugságokkal leplezi, hogy milyen súlyos helyzetben van az ország – tette hozzá.

Arra az újságírói kérdésre, hogy hatalomra kerülése esetén a Fidesz mihez kezdene a gázár-kérdéssel, Cser-Palkovics András azt válaszolta: ehhez először át kellene tekinteniük, hogy milyen állapotban van a gazdaság, konkrét lépésekről csak ezt követően lehetne beszélni.