Fidesz: a Haza és Haladás a Hajdú-Bét volt elnökétől bérli az irodáját?

Akt.:
Budapest, 2013. április 16., kedd (MTI) – A Fidesz választ vár Bajnai Gordontól arra a kérdésre, hogy a mögötte álló Haza és Haladás alapítvány valóban a Hajdú-Bét Rt. egykori elnökének tulajdonában álló irodát bérli-e Óbudán – mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Hoppál Péter.

A Fidesz szóvivője úgy fogalmazott, felmerül a kérdés, hogy mire gondolhatnak a hír hallatán azok a gazdák és családi vállalkozók Hajdú-Bihar megyében, akiket kisemmiztek a Hajdú-Bét időszakában. Hozzátette: szomorú, de ebben az időszakban számos öngyilkosság is bekövetkezett.

A szóvivő ismert ténynek nevezte, hogy a Hajdú-Bét pénze eltűnt. Megjegyezte azt is, hogy egyes hírek szerint a cég vagyonának egy része „ciprusi bankszámlákon landolt”, de azt „senki sem gondolta volna”, hogy abból business centerek és irodák építésére is jutott.

Hoppál Péter végül három kérdést tett fel Bajnai Gordonnak. Ezek alapján a Fidesz azt szeretné megtudni, hogy a Haza és Haladás olyan ingatlanban bérel-e irodát, amelynek a tulajdonosa, Nagy György a Hajdú-Bét volt elnöke. Választ várnak arra is, hogy Bajnai Gordon és Nagy György között ma is van-e üzleti kapcsolat. Végül azt tudakolta, hogy az egykori betétesek pénze ott van-e „abban a business centerben, amelyet most Bajnai Gordon használ”.

– MTI –