Fidesz: a Czeglédy-ügy a baloldal korrupciós ügye

Akt.:
Fidesz: a Czeglédy-ügy a baloldal korrupciós ügye
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Halász János szerint gyalázatos, hogy Czeglédy Csaba nyugdíjasokat is becsapott.

Halász János, a Fidesz–frakcióvezető helyettese, a frakció szóvivője szombati debreceni sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy hétről hétre újabb megdöbbentő részletek látnak napvilágot a Czeglédy-botrányban. A legfrissebb hírek szerint nyugdíjasok is áldozatai Gyurcsány Ferenc és a baloldal korrupciós botrányának. Vagyis nemcsak diákokat, hanem idős embereket is dolgoztattak, majd nem fizették ki őket.

– A két legkiszolgáltatottabb munkavállaló a diák és az idős ember. Ezért felháborító, hogy épp ezt a két korosztályt használták ki és csapták be. Ez gyalázatos viselkedés – jelentette ki Halász János. Hangsúlyozta, hogy mindeközben Gyurcsány és a szocialisták tovább falaznak Czeglédynek, holott már lebuktak. Hiszen kiderült, hogy Gyurcsány pénzelte Czeglédyt, vagyis Gyurcsány ott áll a cég mögött. A Fidesz–frakcióvezető helyettese, a frakció szóvivője úgy vélte, hogy az eltüntettet pénzekből minden bizonnyal az MSZP és a DK kampányát akarták finanszírozni.

– Ezért mi azt mondjuk, hogy a Czeglédy-botrány Gyurcsány Ferenc és az egész baloldal korrupciós ügye – tette hozzá Halász János.

di_sajtotajekoztato-4

Fotó: Derencsényi István

A Fidesz–frakcióvezető helyettese, a frakció szóvivője kérdésre válaszolva elmondta: Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásban van, a hatóságok teszik a dolgukat. Arról is beszélt Halász János, hogy két Fideszes országgyűlési képviselő olyan módosító indítványt nyújtott be mely szerint ebben az ügyben azok fizessenek, – vagyis Czeglédy cége, az MSZP és a DK – akik a botrányt, a kárt okozták. A parlament gazdasági bizottsága támogatta a szóban forgó előterjesztést.

HBN-OCs