Fiatalokkal telt meg a szoboszlói raktárbázis

Fiatalokkal telt meg a szoboszlói raktárbázis
© Fotó: Ifj. Vida László / katasztrófavédelem
Hajdúszoboszló – Huszonötödik alkalommal rendezték meg az országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt, amelynek megyei döntőjét a Hajdúszoboszlói Kiképző- és Raktárbázison tartották április 12-én. A megmérettetésen kilenc iskolai csapat vett részt, a nap végén díjakkal és különdíjakkal jutalmazva indulhattak haza.

Az ifjúsági versenyt a Magyar Polgári Védelmi Szövetség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, a Magyar Tűzoltószövetséggel, az Országos Polgárőrszövetséggel, a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesülettel, a Magyar Vöröskereszttel és más szakmai szervezetekkel együttműködésben hirdette meg.

Az általános és középiskolások kategóriájában induló négyfős csapatok saját korcsoportjuknak megfelelően, játékos formában mutathatták be gyakorlati és elméleti felkészültségüket. Bizonyíthatták rátermettségüket a füstsátorban és a tömlőkezelés során, tudásukat az elsősegélynyújtás terén, a vészjelzések ismeretében és menekülőcsomag összeállítása kapcsán tehették próbára. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság képviselői biciklis akadálypályán tesztelték a versenyzők ügyességét, a TIVIZIG állomásán pedig az árvízi védelem mikéntjébe kóstolhattak bele.

kj23

Fotó: Ifj. Vida László / katasztrófavédelem

A háromórás versenyt záró eredményhirdetésen a társszervek képviselői kiosztották különdíjaikat az általuk arra érdemesnek ítélt csapatoknak, a dobogós helyezettek ajándékcsomagját Kovács Ferenc tű. dandártábornok, megyei igazgató és Szabó Balázs, a Hesztia Debrecen ügyvezetője adta át.

Mindkét kategória első helyezettjei továbbjutottak a döntőbe, amelyet Budapesten, a Rendőr- és Tűzoltónapon rendeznek meg, és ahol megmérkőzhetnek az országos legjobbakkal április 22-én.

Helyezések

Általános iskolás korcsoport:

  • Szent Piroska Görögkkatolikus Általános Iskola (Nyíracsád)
  • Rózsai Tivadar Református Általános Iskola és Óvoda (Hajdúhadház)
  • Szűcs Sándor Általános Iskola és AMI (Biharnagybajom)

Középiskolás korcsoport:

  • Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Bessenyei György Szakgimnáziuma, “Beskó” (Berettyóújfalu)
  • Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Bessenyei György Szakgimnáziuma, “Berettyó HÖTE” (Berettyóújfalu)
  • Szép Ernő Kollégium (Hajdúszoboszló)

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –