Fiatalok nélkül lehetetlen az erős kötelék

Akt.:
Fiatalok nélkül lehetetlen az erős kötelék
© Fotó: Harsányi Zsolt
Hajdúnánás – Ősszel további ifjú családok juthatnak kedvezményes bérlésű lakásokhoz.

Birtokba vehették a hajdúnánási fiatalok az első 16 lakást a fecskeházban. Erre a napokban került sor ünnepélyes keretek között.

fecske3Fotó: Harsányi Zsolt

A városháza dísztermében Szólláth Tibor polgármester köszöntötte a fiatalokat. A városvezető elmondta, hogy Hajdúnánás közösségének jövője a családokban van. Közös feladatuk, hogy városuk és közösségük fejlődjön. Ehhez pedig erős családi kötelékekre van szükség, amely a fiatalok nélkül lehetetlen.

fecske1Fotó: Harsányi Zsolt

A kulcsok átadását követően a párok új otthonukat vehették birtokba.

A fecskeház program kialakításánál az elsődleges cél, hogy az önálló életet most kezdőkön segítsenek. Ők ezekben a társasházakban bérelhetnek lakást, majd egy előtakarékossági szerződést vállalva tovább léphetnek egy saját, vagy nagyobb otthonba. A tervek szerint ősszel újabb 16 ifjú pár juthat hasonló módon lakáshoz.

Harsányi Zsolt


Hajdúnánási életkép
Hajdúnánás - Kedvezményekkel csábítja a város az itt élő fiatalokat, hogy Nánáson találják meg jövőjüket. A város elfogadott lakáskoncepciójában szerepel, hogy kérelem alapján júliustól ismét lehet igényelni az első lakáshoz jutók vissza nem térítendő, 500 ezer forint összegű támogatását. – Ha...