Fiatalok és idősebbek is bizonyítottak

Fiatalok és idősebbek is bizonyítottak
© Fotó: magánarchívum
Veszprém, Csolnok – Egyéniben négyen szereztek aranyat, s a csapat is diadalmaskodott.

A DTKK SE IKO Kyokushin karatésai az elmúlt két hétben három nagy eseményen szerepeltek – ismét sikerrel. A Veszprémben megrendezett diákolimpiai döntőn – melyen több mint 500-an indultak – Ecsedi Mátyás és Berki Lóránt harmadik helyezést ért el.

Magyar bajnokság

A Csolnokon megrendezett kata (formagyakorlat) magyar bajnokságon tíz éremmel gazdagodtak Badacsonyi Attila tanítványai: Badacsonyi Sára, Szoták László, Kiss Panna, Szentesi Tamás első helyezést ért el, China Péter, Perge Blanka második lett, míg Ka­thi Balázs, Sándor Boglárka és Kálmán Attila a harmadik helyen végzett. Csapatban a Badacsonyi Sára, Kéri Gyöngyi, Szoták László alkotta trió aranyérmes lett.

karate2
Fotó: magánarchívum

Minden karatés életében igen komoly megmérettetésnek számít a danvizsga. A közelmúltban a senior korú harcosok Budapesten mutathatták meg tudásukat.

Debrecenből három karatéka, China Péter, Kis János és Kiss István sempaiok vizsgáztak, mindhárman sikerrel. A fekete övet megszerezni fiatalabb korban sem könnyű, idősebbként, amikor már nem mindig úgy mozog a test, ahogy szeretnénk, lényegesen nehezebb. Mindhárom debreceni vizsgázó jócskán túl az ötvenen – sőt Kis János 62 éves nagypapa –, s így is bizonyították, hogy idősebb korban is el lehet érni a kitűzött célokat.

HBN