Fiatalkorúak terrorizálják az asszonyt

A megfenyegetett asszony annyira félt, hogy csak másnap hajnalban mert kimozdulni lakásából és tett bejelentést a rendőrségen.

Az 54 éves hajdúhadházi asszony elmondta, hogy férjét kórházba szállították, és késő estig várta, hogy esetleg férjét hazahozzák a mentősök. Este amikor kiment, hogy bezárja a kaput, általa ismeretlen fiatalok a kerítésből letört lécdarabokkal kezdték el megdobálni. Az asszony megijedt és visszament a lakásba, de ide is utána mentek, valamennyi támadója kezében kerítésléc volt. Ezt követően az elkövetők a konyhaszekrény fiókjából késeket vettek magukhoz, megfenyegették a nőt, hogy meg se szólaljon, mert különben a kést használni fogják. Lakásából kipakolták az értékeket, gázpalackot, ruhaneműt, televíziót, rádiót, mobiltelefont, többször is fordultak, majd távoztak. A sértett annyira félt, hogy csak másnap hajnalban mert kimozdulni a lakásból.

A széleskörű adatgyűjtés és nyomozás kezdődött, külön erre az ügyre felállított nyomozó csoporttal. A nyomozás eredményeként 2010. február 25-én sikerült elfogni az elkövetőket, bár közülük hárman is megpróbáltak elmenekülni, illetve egy romos házba elbújni a rendőrök elől.

A bűncselekményt két fiatalkorú és három gyermekkorú helyi lakos követte el. A két fiatalkorú fiút őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra. A három gyermekkorú, bár részt vett a bűncselekmény elkövetésében, életkora miatt elkerüli a büntetőjogi felelősségre vonást.

Az eljárást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt tovább folytatja.

D e b r e c e n, 2010. február 26.

a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

Hajdú-Bihar MRFK Sajtószolgálat