Fiatal vívók mérik össze tudásukat

Fiatal vívók mérik össze tudásukat
Fiatal vívók mérik össze tudásukat - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – Sorozatban ötödik éve Debrecen ad otthont a vívók egyetemi bajnokságának.

Május első hétvégéjén a Magyar Egyetemi és Főiskolai Szövetség (MEFS) megbízásából ismét a Debreceni Egyetem szervezi meg a Vívó Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB). Az egyetemet a rendezvény gördülékeny lebonyolításában a Debreceni Vívóklub (DHSE-PMD), a Debreceni Sportcentrum Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft., a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ), valamint az egyetemisport.hu segítik.

Az eseményen, – amelynek a Békessy Béla Vívócentrum ad otthont – a hallgatók férfi-, és női tőr, párbajtőr, és kard egyéni, és csapat versenyszámokban indulhatnak, illetve Universitas váltón mérettethetik meg magukat. Május elsején a férfi-, és női párbajtőr egyéni- és csapatversenyeket rendezik meg, a második napon a tőrözők mérettethetik meg magukat hasonló versenyszámokban. Végül vasárnap a férfi- és női kardversenyek, és az Universitas váltó zárják a bajnokságot. A váltó vegyes csapatverseny, az egyes csapatok hat főből állnak, minden fegyvernemben egy-egy fő férfi és nő indulhat. A tornán a Debreceni Vívóklubot két párbajtőröző, Serra Solt, és az idei Universiadén is induló Mihály Kata képviselik.

A megmérettetést Dr. Papp László, Debrecen város polgármestere nyitja meg, az eseményre többek között meghívást kapott Szekeres Pál, az Amputáltak és Kerekesszékesek Nemzetközi Sportszövetségének (IWAS) alelnöke, Prof. Dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke, Dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára, Prof. Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, Prof. Dr. Jávor András, a Debreceni Egyetem általános rektorhelyettese, Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója, Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke, illetve Dr. Kamuti Jenő, az MVSZ általános alelnöke.

– Vona Lilla –
hirdetés