Fiatal vállalkozóknak akár 3 millió forint

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Továbbra is folyamatos a jelentkezés a Vállalkozz Magyarország! Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatására.

A GINOP-5.2.2-14-2015-00027-es „Vállalkozz Magyarország!” Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása az Észak-Alföld régióban program 18–30 év közötti, legalább egy hónapja regisztrált álláskereső fiatalok számára kínál lehetőséget saját vállalkozásuk elindításához. A lehetőség iránt érdeklődő fiatalokat szakmai támogatással segítjük saját vállalkozásuk elindításában. Mentorok biztosítanak szakmai támogatást a résztvevők üzleti terveinek kialakításához, majd segítik az újdonsült vállalkozásokat az indulás első évében.

A vállalkozás megalapításához szükséges ismereteket és készségeket a jelentkezők egy képzés során sajátíthatják el. A képzés végeztével a résztvevők a megszerzett tudás és az elérhető segédanyagok felhasználásával, a vállalkozás ötletük megfogalmazásától eljutnak az üzleti terv elkészítéséig. Azok a résztvevők, akik a képzést sikeresen elvégzik, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkeznek és megalapították vállalkozásukat, valamint a folytatáshoz is kellően motiváltak, a Széchenyi 2020 keretében az Európai Szociális Alap támogatása révén minimum 2, maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak vállalkozásuk induló költségeinek fedezésére. A programot a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft., az Enterprise Hungary Nonprofit Kft., és az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület valósítja meg.

HBN