Fiatal nőt ütöttek el a Nagyerdei körúton

Baleset a Nagyerdei körúton
Baleset a Nagyerdei körúton - © Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – De nem ez volt az egyetlen gyalogosbaleset szerdán. Összesen hárman sérültek meg Hajdú-Bihar megye útjain.

Egy 72 éves férfi személyautójával elütött egy gyalogost délután fél hat körül Debrecenben, a Nagyerdei körúton. A sofőr nem adott elsőbbséget a 20 éves lánynak, aki a gyalogátkelőhelyen akart átmenni. A fiatalt könnyű sérülésekkel vitték kórházba a mentőszolgálat munkatársai. A baleset körülményeit a Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja.

ne2

Fotó: police.hu

A debreceni rendőröknek 18 óra körül egy másik baleset helyszínén is intézkedniük kellett. A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi autózott az Ótemető utcán a Víztorony utca felől a Virág utca irányába, amikor egy gyalogos hirtelen kilépett elé az úttestre. A sofőr fékezett, de nem tudta elkerülni az ütközést és elütötte a férfit. A 63 éves gyalogos az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos sérüléseket szenvedett. A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

ote

Fotó: police.hu

Egy motoros közlekedett este 10 óra körül Kabán, a Hajnal utcában, amikor hirtelen kilépett elé egy gyalogos, akit elütött.

kaba

Fotó: police.hu

A férfi súlyos sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Püspökladányi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a gyalogosok védelme érdekében a gyalogos-átkelőhelyeken továbbra is visszatérő ellenőrzéseket tart. A rendőrség ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a gyalogosbalesetek a közlekedési szabályok betartásával és több odafigyeléssel megelőzhetők! Az őszi és téli hónapokban sajnálatos módon sok gyalogost ütnek el járművel a hazai közutakon.

Ezeknek a baleseteknek a hátterében jellemzően valamilyen emberi hiba áll (gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása, figyelmetlenség). Ezek a többnyire súlyos balesetek szabálykövető magatartással, az emberi hibák kiküszöbölésével megelőzhetőek – olvasható a rendőrség honlapján.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Farönkök borultak az útra Püspökladánynál
Hajdú-Bihar - Kisbusz ütközött fának Berettyóújfalu és Mezősas között, a 4-esre óriási farönkök borultak. Katasztrófavédelmi hírek szerdáról. Lesodródott az útról, majd fának ütközött szerdán kora délután egy autó, amely Berettyóújfalu és Mezősas között, a 4217-es számú úton közlekedett. A berett...

Fotó: police.hu
Debrecen - A debreceni rendőrök visszatérő kontrollokat tartottak a zebrákon a reggeli és délutáni csúcsforgalomban. Debrecenben az elmúlt időszakban – a megváltozott látási- és időjárási viszonyok eredményeként is – a zebrákon több baleset is történt. A helyi rendőrkapitányság értékelte a balese...