Fiatal fiút ütöttek el a Szabó Kálmán utcán

Fiatal fiút ütöttek el a Szabó Kálmán utcán
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 3 személyi sérüléssel járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja annak a balesetnek a körülményeit, amelyben egy 17 éves fiú sérült meg. Egy 56 éves nő az általa vezetett személygépkocsival közlekedett hétfőn 7 óra körül Debrecenben, a Szabó Kálmán utcán, amikor az egyik kijelölt gyalogos átkelőhelynél nem biztosított elsőbbséget egy gyalogosnak, akit emiatt elütött (fent).

Az elsődleges orvosi vélemény szerint a fiatal fiú könnyű sérülést szenvedett.

Egy 7 éves kislány április 10-én 7 óra 25 perckor Hajdúböszörményben, a Harmat utcán kerékpározott, amikor a Fürdő utca kereszteződésénél kihelyezett “Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla ellenére, úgy kanyarodott jobbra, hogy nem adott elsőbbséget a neki balról, egyenesen közlekedő személygépkocsinak. A gyerek összeütközött a gépjárművel és elesett. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a kislány könnyű sérülést szenvedett. A baleset körülményeit a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság vizsgálja.

kp1

Fotó: police.hu

Egy férfi közlekedett hétfőn 10 óra 40 perc körül az általa vezetett Nissan típusú gépjárművel a 4816-os úton Hajdúszovát felől Derecske irányába. A jármű 36 éves vezetője haladása során, későn vette észre az előtte közlekedő járműszerelvény balra kanyarodását. A konyári férfi az ütközés elkerülése érdekében gépjárművét jobbra kormányozta, így azonban az úttest jobb oldalán található árokba hajtott. A baleset következtében a gépkocsi utasa az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérüléseket szenvedett. A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

kp3

Fotó: police.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedőket, hogy a hasonló balesetek elkerülése érdekében mindenki kellő körültekintéssel vezesse járművét, illetve a szülők folyamatosan hangsúlyozzák a gyermekek számára a közlekedés veszélyeit, ezért intsék őket fokozott óvatosságra.