Szemtelenül fiatal vezető kerülhet az állatkert élére

Akt.:
Nagy Gergely Sándor
Nagy Gergely Sándor - © Fotó: unideb.hu
Debrecen – Amennyiben a csütörtöki közgyűlés jóváhagyja, új igazgató, egy alig 30 éves fiatalember irányíthatja a jövőben az állatkertet és a vidámparkot magába foglaló, önkormányzati tulajdonú Nagyerdei Kultúrpark Közhasznú Nonprofit Kft-t.

Mint arról korábban beszámoltunk, Nagy Sándor Tibor 2000 óta egyedül vezette a céget. Halász Csillát tavaly nyáron választották meg mellé, másik ügyvezetőnek. Nagy Sándor Tibor megbízatása június 30-án, Halász Csilláé július 14-én jár le. Dr. Papp László polgármester most azt javasolja a képviselőknek, hogy július 15-től Nagy Gergely Sándort nevezzék ki új vezetőnek. Megbízatása 2020. július 14-éig szólna. Alapbérét havi bruttó 500 ezer forintban határoznák meg.

Svédországban is tanult

Nagy Gergely Sándor 1985. november 6-án született Debrecenben. Szülővárosában, a Szent József Gimnáziumban érettségizett 2004-ben. Felsőfokú tanulmányait a Debreceni Egyetemen folytatta, ahol 2010-ben jogi diplomát, 2011-ben természetvédelmi mérnök BSc, majd 2013-ban MSc diplomát szerzett. Ösztöndíjas részképzés keretében külföldi tanulmányokat folytatott Svédországban, az Uppsalai Egyetemen, Környezetgazdaságtan MSc szakon. A német és a svéd nyelv használata mellett felsőfokon beszél angolul. Jelenleg a Debreceni Egyetem Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola doktorandusza. 2012 óta a Debreceni Egyetem Természetvédelmi Állattani- és Vadgazdálkodási Tanszékének óraadó tanára. 2008 óta önkéntesként segíti a Nagyerdei Kultúrpark szakmai munkáját, ahol a nemzetközi kapcsolattartás, állatszállítás szervezés és fajmegmentő programokban való közreműködésben vállal feladatot. 2008-tól vesz részt az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége munkájában. Szakmai tanácsadóként közreműködött a Nagyváradi Állatkert rekonstrukciójában.

HBN