Fiatal csapatot építettek a DEAC kosarasai

Akt.:
Fiatal csapatot építettek a DEAC kosarasai
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen - Berényi Sándor szerint lendületes, és kellően agresszív együttest láthatnak az új szezonban a szurkolók.

Hazai pályán, a Körmend ellen kezdi meg pénteken a 2018/19-es szezont a DEAC élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata. A hamarosan induló idény előtt kedden délután, a Debreceni Egyetem rektori tanácstermében tartottak sajtótájékoztatót. Az eseményen szó esett többek között az együttes felkészüléséről, illetve hogy milyen változások történtek a nyáron a keretben.

Különleges együttműködés

Bács Zoltán kancellár örömét fejezte ki, hogy tavaly, a DEAC első A-csoportos idényében teljesítették a célt, simán bennmaradtak, ráadásul megnyerték az alsóházi küzdelmeket. – Büszkék lehetünk a csapatra, bízunk benne, a pénteken kezdődő pontvadászatban is helytállnak majd a srácok. A szurkolók mellett az egyetem is az együttes mögött áll, várjuk már a rajtot! – fogalmazott.

P9252543Fotó: Molnár Péter

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, aki korábban hosszú évekig maga is kosárlabdázott, kiemelte: örömteli dolog, hogy nyolc élvonalbeli gárdája van a cívisvárosnak, ugyanakkor az ezzel járó terhekre is felhívta a figyelmet. – Az önkormányzattól nem várható el, hogy mind a nyolc első osztályú csapatot egymaga támogatni tudja, de az egyetemmel közösen már könnyebb a helyzet. Ez egy különleges és kiválóan működő kooperáció – mondta.

A DEAC ügyvezetője, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna kihangsúlyozta, az előző idényben még bele kellett rázódniuk a dolgokba, megtanulni, milyen a profi menedzsment, miként bánjanak a hivatásos játékosokkal, az idegenlégiósokkal. Idén azonban már arra számítanak, hogy ezen a téren is gördülékenyebben megy majd minden.

Nincs elvesztett labda

– Izgatottan várjuk a rajtot! Fiatal csapatot építettünk, olyat, mely nem ismer elveszett labdát. A hazai játékosok mellett olyan idegenlégiósokat igyekeztünk igazolni, akik példaképek lehetnek – nyilatkozta Becsky István szakosztályvezető.

P9252446Fotó: Molnár Péter

A DEAC vezetőedzője, Berényi Sándor azzal kezdte, hogy könnyű dolguk volt, mivel minden körülmény adott, így nekik csak a kosárlabdára kellett koncentrálniuk. – Lendületes és kellően agresszív játékot várunk fiatal átlagéletkorú gárdánktól. Úgy hiszem, még két-három hétre szükségünk lesz, hogy teljesen összeálljunk, de a többi csapat is így van ezzel.

Kiderült, a tavaly visszavonuló Molnár András helyett Jahenns-Lay Manigat és Bognár Kristóf közösen felel majd a csapatkapitányi teendőkért. – Jelentősen átalakult a keretünk, fiatalok, ám annál lelkesebbek vagyunk. Sokat edzettünk, meccseltünk, várjuk már a pénteki meccset – hangzottak Bognár Kristóf szavai.

A holtszezonban hét új igazolás mellett nyolcan is elhagyták az egyetemi együttest. Érkezett Tóth Bence, Polyák László, Milos Boriszov, Jahenns-Lay Manigat, Adam Ramstedt, Daniel Amigo és Henry Dugat.

HBN