Fiatal alkotók és előadók jelentkezhetnek a Népművészet Ifjú Mestere pályázatra

Budapest – Május 2-ig pályázhatnak 15-35 év közötti művészek hangszeres népzene, népdal, néptánc, népmese, valamint tárgyi alkotóművészeti kategóriában a Népművészet Ifjú Mestere pályázatra.

Dóra Fruzsina, a Hagyományok Háza néptánc szakelőadója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta, hogy a felhívás azoknak a fiataloknak szól, akik valamelyik népművészeti kategóriában elmélyedtek és megfelelő elméleti és gyakorlati tudással rendelkeznek.

“Az előadóművészeknek először egy dolgozatot kell benyújtani szabadon választott témában, amelynek tükröznie kell, hogy a pályázó ezzel a néphagyománnyal szoros és személyes kapcsolatban áll” – fejtette ki.

Mundrusz Anett, a Hagyományok Háza kézműves szakelőadója hozzátette: az alkotóművészeknek szintén dolgozattal kell pályázni, valamint egy ötdarabos, szintén a népművészeti hagyományokból táplálkozó tárgysorozatot is be kell adniuk. A tárgyakból később kiállítást rendeznek.

A pályamunkákat – tárgyalkotóknál a tárgyakat is – május 2-ig kell eljuttatni a Hagyományok Háza Népművészeti Módszertani Műhelyének címére.

A Hagyományok Háza az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából, a Népművészet Ifjú Mestere díj odaítélésének előkészítése érdekében hirdeti meg a pályázatot, a díjakat augusztus 20-án adják át.

A kiírással kapcsolatos további információ és pályázati adatlap a Hagyományok Háza honlapján található.

– MTI –