Feszült helyzet a hajdú-bihari síneken: bajba jutott az elakadt autós, 20 méterre állt meg tőle a vonat

Feszült helyzet a hajdú-bihari síneken: bajba jutott az elakadt autós, 20 méterre állt meg tőle a vonat
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – A berettyóújfalui rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást, azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint gépkocsijával felhajtott egy nyílt vasúti pályára. A sofőr és segítői telefonjaikkal jeleztek a vonat vezetőjének.

Egy 48 éves férfi az általa vezetett Skodával közlekedett február 5-én 18 óra körül a 4808-as számú úton Nagykereki felől Kismarja irányába. A debreceni férfi az út 35. kilométerszelvényében található vasúti átjárónál figyelmetlenségből felhajtott a nyílt vasúti pályára, ahol 40 méter haladást követően megállt, viszont a sínekről lehajtani már nem tudott a gépkocsival. A gépjármű vezetője értesítette a rendőrséget, eközben észrevette, hogy jön a vonat. A férfi egy a közelben lévő úton közlekedő gépjármű sofőrjétől és utasától kért segítséget, majd mobiltelefonjaik világításait használva jeleztek a vonat vezetőjének, akinek a síneken rekedt gépkocsitól mindössze 20 méterre sikerült megállítania a szerelvényt.

sin2

Fotó: police.hu

Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a gépkocsi vezetője ellen a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást március 20-án befejezte és az ügy iratait bíróság elő állítási javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –