Fesztiválozóknál találtak kábítószert a letenyei határátkelőn

Nagykanizsa, 2012. augusztus 13., hétfő (MTI) – Az ozorai fesztiválról Horvátországba tartó egyik stoppos hollandnál és egy autóval utazó svájci állampolgárnál találtak hasist a vám- és pénzügyőrök a hétvégén Letenyén.

Cséve Szabolcs, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának szóvivője hétfőn közölte az MTI-vel, hogy a pénzügyőrök vasárnap hajnalban ellenőrizték az ozorai fesztiválról Horvátországba igyekvő utazókat.

Egy gyalogosan közlekedő holland állampolgár hátizsákjának átvizsgáláskor a neszesszerben találtak 17 gramm hasisolajat.

Egy másik esetben egy svájci rendszámú személyautót és annak utasait ellenőrizték. A kocsiban utasként helyet foglaló svájci állampolgár ruházatának átvizsgálása során vették észre, hogy a nadrág derék része egy kisméretű csomagot rejt, amelybe hasist csomagoltak.

A Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság mindkét esetben kábítószerrel való visszaélés bűncselekménye miatt feljelentést tett a nagykanizsai rendőrkapitányságon.

A rendőrség a múlt héten tartott razziát a fesztiválon. Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken sajtótájékoztatón számolt be a rajtaütésről. Elmondta, hogy a fesztiválon egy külön “drogutca” volt, ahol a lakókocsikon feltüntették, milyen kábítószereket lehet ott kapni.

Az esemény szinte valamennyi résztvevője külföldi volt. Közölte azt is, hogy a rendőrségi razzia után az országos rendőrfőkapitány indoklás nélkül visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását, és vizsgálatot rendelt el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A fesztiválról több mint ötven embert állítottak elő, négyet őrizetbe vettek, majd előzetes letartóztatásba helyeztek.

Az 1999-es napfogyatkozás idején a Tolna megyei Ozorához közeli, de már Fejér megyéhez tartozó Dádpusztán tartották az első fesztivált, amelyet 2005 óta minden évben megrendeznek.

MTI