Fesztiválköntösben, amit az egyetem tud

Szerdai programok az Egyetem Téren
Szerdai programok az Egyetem Téren - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Tizenhat faházban harminc egyetemi egység: kísérletek, játékok, koncertek, diskurzusok.

Ahogyan a fesztivál történelmének eddigi 10 évében minden alkalommal, úgy idén is részt vesz saját helyszínnel és színpaddal a Debreceni Egyetem a Campuson. A szerdai nulladik napon megnyílt az Egyetem Tér, ahol 16 faházban 30 egyetemi egység mutatkozik be. Köztük több “elsőfesztiválozós” kiállító. Idén bemutatkoznak a jogászok, a gyógyszerészek és az egyetemi kórház is önálló standon.

s2Fotó: Derencsényi István

Ahogyan Prof. Dr. Szilvássy Zoltán rektor fogalmazott a szerda délutáni nyitányon: fesztiválköntösben igyekeznek megismertetni mindent, amit az egyetem tud.

s1Fotó: Derencsényi István

A elme-játékokon, kísérleteken túl az esti események is vonzóak: fellépnek többek között A mi kis falunk sztárjai, stand-uposok és zenekarok.

Közös örömünnep

Az Egyetem Tér programsorát az intézményvezetőn túl Orbán Balázs, a miniszterelnökség miniszterhelyettese nyitotta meg. Kifejtette, kultúrantropológusok szerint a fesztiváloknak egy közösség szempontjából három lényeges eleme van: identitás, ünnep és rítus.

o1Fotó: Derencsényi István

Úgy fogalmazott: a magyar kormány nevében mondhatom az összes közösségi rítust örömmel támogatják. Ezután egy beszélgetés kezdődött vele a színpadon, mely során a jelenlévők is kérdezhették.

HaBe


Fotó: Molnár Péter
Debrecen - Ahogy már megszokhatták, idén is rengeteg fotóval, videóval, élő hangulatjelentéssel, interjúval és beszámolóval jelentkeztünk a debreceni Campus Fesztiválról. A buli négy napon keresztül tartott a Nagyerdőn. [liveticker name="campus-fesztival-2018"]

Nyüzsög az élet az Egyetem Téren
Debrecen - Inkább kiránduló-, mintsem strandidő vár a Campus vendégeire az idén - válaszolta kérdésünkre Pártai Lucia meteorológus. A legrosszabb idő csütörtökre ígérkezik, amikor az erős északi szélben robogó felhőkből több alkalommal is lehet záporeső. Hideg nem lesz, 23-25 fok között várható a...

A Tankcsapda is festett
Debrecen - Új főbejárattal, nagyobb fesztiválterülettel, minden eddiginél több programhelyszínnel és attrakcióval indult el a 2018-as Campus Fesztivál. Tavaly 105 ezer érdeklődőt vonzott a rendezvény, idén ez a szám is megdőlhet. 19 programhelyszín, 18 közérdekű helyszín, 30 attrakciós pont, tehá...