Nagyvilág

2008.06.28. 21:10

Hat tonna hasist foglaltak le a spanyol rendőrök

<p>Két nemzetközi drogcsempész bandát számoltak föl a spanyol hatóságok - közölte a rendőrség szombaton. Összesen 31 embert tartóztattak le, emellett pedig lefoglaltak 6 tonna hasist is a rendőrök.</p>

A letartóztatottak közül 16-an spanyol állampolgárok voltak, de akadt köztük horvát, cseh, francia, ukrán, orosz és kolumbiai is.

A hatóság nyolc autót foglalt le, amely közül többet úgy alakítottak át, hogy drogot is el lehessen rejteni benne. Szintén rendőrkézre került három motorcsónak, amellyel a csempészek a drogot szállították Marokkóból Spanyolországba.

A rendőrség szerint a főleg Dél-Spanyolországban tevékenykedő két banda nem csak kábítószert csempészett, hanem rablásokat is végrehajtott.

A Marokkóból érkező hasist, valamint a dél-amerikai kokaint leggyakrabban Spanyolországon keresztül próbálják az Unióba juttatni a csempészek.

Az ibériai ország hatóságai január óta mintegy 100 tonna cannabis származékot foglaltak le. Ez a mennyiség hatszor több, mint tavaly volt az év azonos időszakában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!