Fesztiválhangulat a Vigadó téren – Újra lesz Rotary Futófesztivál!

Fesztiválhangulat a Vigadó téren – Újra lesz Rotary Futófesztivál!
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Márciusban végre beköszönt hozzánk a tavasz, és ha jön a jó idő, akkor bizony jön a Rotary Futófesztivál is. A Debreceni Kilométerek Sportegyesület és a Debreceni Rotary Club az idén ismét megrendezi a Rotary Futófesztivált, immár hatodik alkalommal.

A futás szerelmesei egy színvonalas verseny keretein belül mérettethetik meg magukat maratoni, félmaratoni és negyedmaratoni távokon. Azoknak is lehetőséget biztosítanak a versenyzésre, akik inkább csapatjátékosok, ugyanis lehetőség van arra is, hogy a versenyzők a maratont 5 fős váltóban fussák le. A hosszútávfutók legnagyobb kiváltsága, hogy az útvonaluk átvezet a Nagyerdei Stadionon. A kilátogató szurkolóknak pedig lehetőségük lesz arra, hogy a stadion lelátóiról drukkoljanak a futóknak.

Azok pedig, akik nem versenyezni akarnak, vagy csak nem érzik magukat elég felkészültnek ilyen távok lefutására, nekik lehetőségük van az ingyenes Rotary Jótékonysági Futáson részt venni, melynek távja 1993 méter. Ezt a távot már egészen kicsi gyerekek is lefuthatják és lehetőség van egyéni illetve csapatbeli indulásra is. Akik csapatban jelentkeznek, azok részt vesznek egy versenyen is, melyen nem az a lényege, hogy milyen gyorsan futja le a csapat a távot, hanem az, hogy mekkora a csapat létszáma. A legnagyobb létszámban induló csapat minden évben egy LIFEPAK félautomata defibrillátort nyer.

A szurkolók számára is rengeteg szórakozási lehetőséget kínálnak, ugyanis a színpadon fellépők sora színesíti majd a rendezvényt. Itt lesz a Debrecen Linedance Club, a Rocksuli Gaia együttese, a Valcer Táncstúdió, a Power Pole Dance fitness, a Step Aerobikosok és Zumbázó lányok is. A futófesztiválon beszédet mond Dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere és Csóka Imre, a Rotary Magyarország Országos Kormányzója is. Kísérőrendezvényként hőlégballon- és tűzoltóautó bemutató várja az érdeklődőket.

Nevezni itt és itt lehet.

– Debreceni Kilométerek SE –
hirdetés