Ferjan igen, Tabaka nem

Ferjan igen, Tabaka nem
A továbbjutó Ferjan Matej azt kéri Fortunától, ne kelljen Toljattiba utaznia a középdöntőre.

Az egyiknek sikerült, a másiknak nem – röviden így foglalhatjuk össze magyar szempontból a salakmotoros Grand Prix kvalifikáció miskolci selejtezőjét. A két debreceni reprezentáns közül Ferjan Matej a 9., utolsó továbbjutást jelentő helyen végzett, míg Tabaka József különfutam után maradt le a tartalék pozícióról.

– Jól kezdődött számomra a verseny, hiszen két futam után 5 ponttal álltam, ám ezt követően nem tudtam kellően alkalmazkodni a pálya megváltozott állagához. Ez két futamomba került, ráadásul akkor nulláztam be, amikor papíron könnyen verhető ellenfelekkel jöttem.

Szerencsére győzelemmel hoztam az utolsó futamomat, így minden jó, ha a vége jó – nyilatkozta a Naplónak Feri, aki elmondta, izgatottan várja a sorsolást, nagyon szeretne az olaszországi Lonigóba kerülni, ami az egyik kedvenc pályája, de akkor sem lenne elégedetlen, ha a lengyelországi Ostrowba jutna, viszont az orosz helyszínt, Toljattit szívesen elkerülné.

A startszalag béklyójában

Már nem kell a középdöntők sorsolásával foglalkoznia Tabaka Józsefnek, akinek hajszálon múlt a kvalifikációja. – Nem a junior világbajnokkal, Darcy Warddal vívott különfutamon múlt a továbbjutásom, a kulcsfontosságú momentum a kizárásom volt.

Sajnos felmelegedett a kuplungom, ezért rácsúsztam a szalagra, ami miatt kizárt a vezetőbíró. Ha abban a futamban legalább 1 pontot szerzek, egészen másként alakulhatott volna a verseny számomra. Azért bosszant a búcsúm, mert jól ment a motorozás, tudtam előzni, s a 20 futam alatt megvertem többek között a viadalt végül a második helyen záró Ales Drymlt, a lengyel Adrian Miedzinskit és Wardot is. Nem búslakodom, van még verseny ebben az idényben, tudok javítani – fogalmazott Tabaka József.

HBN-BN