Ferjan: esélyeshez méltón

Az előzetes várakozásokon túlnőtt a gyulai egyéni ob versenyének színvonala.

Salakmotor. A bajnoki címvédő Ferjan Matej győzelmével zárult a salakmotoros magyar bajnokság első, gyulai megmérettetése: a SpeedWolf Debrecen vaspapucsosa egyetlen futamában sem talált legyőzőre. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a másik cívisvárosi favorit, Tabaka József is, aki veretlenül jutott a döntőbe, ahol végig ott volt Ferjan nyakán, ám megelőzni nem tudta riválisát. A két debreceni motoros mellett a rutinos Nagy Róbert és az ifjú titán, a mindössze 15 esztendős Benkő Roland küzdött a döntőben, ami azért meglepetés, mert így a hazai élversenyzők között számon tartott Magosi Norbertnek nem jutott hely a fináléban között. (Érdekesség, hogy Magosinak egyetlen futamot sem sikerült megnyernie.) A legjobbak csatájában végül Ferjan, Tabaka, Nagy, Benkő volt a befutási sorrend.

Maradéktalanul elégedett

– A térdsérülésem miatt szükségem van minden versenyre, ezért nagyon lelkesen érkeztem Gyulára, Szerencsére kifogástalan, nagyon gyors volt a pálya, élveztem rajta a motorozást. Volt lehetőségem a motorok kipróbálására is, így maradéktalanul elégedett vagyok a magyar bajnokival. Úgy érzem, a szurkolók is jól szórakoztak, hiszen egy izgalmas, jó derbit láthattak – nyilatkozta a Naplónak a viadal győztese, Ferjan Matej, a SpeedWolf Debrecen pilótája.

Folytatás 4 hónap múlva

A magyar bajnokság második, s egyben záró futamát október 23-án, Miskolcon rendezik. HBN


Végeredmény:

1. Ferjan Matej (Speed Wolf Debrecen) 19 pont, 2. Tabaka József (Debrecen Speedway) 16, 3. Nagy Róbert (Big’s SC) 14, 4. Benkő Roland (Gyulai Speedway Club) 12, 5. Magosi Norbert (Speedway Miskolc) 10, 6. Bencze Zsolt (Gyulai Speedway Club) 9.