Ferihegyen felkészültek a gépek indítására és fogadására

A Ferihegyi Repülőtér fel van készülve arra, hogy a légtérzár hétfő déli feloldása után gépeket indítson és fogadjon – mondta el a Független Hírügynökségnek a Budapest Airport szóvivője.

Azt még nem lehet tudni, hogy mely légitársaságok mely gépei indulnak el. Ezért azt kérik, hogy az utasok ne induljanak el a reptérre anélkül, hogy előtte egyeztetnének a légitársaságukkal.

Egyelőre még nem tudni, hogy mikor állhat helyre a forgalom a Ferihegyi Repülőtéren, hiszen több európai országban továbbra is van még teljes vagy részleges légtérzár – mondta el a Független Hírügynökségnek a Budapest Airport szóvivője. Szilágyi Károly hangsúlyozta, hogy a reptér felkészült arra, hogy gépeket indítson és fogadjon, a légtér megnyitása után nem sokkal azonban még kérdéses, hogy melyik járatok indulhatnak el Ferihegyről vagy érkezhetnek meg oda. Több légitársaság ugyanis korábban már törölte járatait.

Szilágyi Károly kiemelte, azt kérik az utasoktól, hogy senki se induljon el a Ferihegyi Repülőtérre anélkül, hogy előtte egyeztetett volna a légitársaságával: indul-e a gépe vagy még nem.

Magyarország légterét pénteken este hét órától zárták le, az izlandi vulkánkitörés után keletkezett hamufelhő ugyanis az ország fölé érkezett és veszélyeztethette a repülőgépek épségét. A Független Hírügynökségnek a HungaroControl kommunikációs vezetője korábban elmondta, hogy hétfő délelőtt először részlegesen, déli 12 órától pedig teljesen megnyitották újra a légteret az újabb intézkedésig.

– Független Hírügynökség –

Címkék: , ,