Férfi vízilabda Volvo Kupa – Vereség az olaszoktól

Akt.:
Győr, 2016. január 3. Tóth Márton (b) és az olasz Francesco Di Fulvio a férfi vízilabda Volvo Kupa Magyarország - Olaszország mérkőzésén a győri Aqua sportközpontban 2016. január 3-án.
Győr, 2016. január 3. Tóth Márton (b) és az olasz Francesco Di Fulvio a férfi vízilabda Volvo Kupa Magyarország - Olaszország mérkőzésén a győri Aqua sportközpontban 2016. január 3-án. - © MTI Fotó: Krizsán Csaba
Győr – A magyar férfiválogatott egy góllal kikapott az olasz együttestől a győri vízilabda Volvo Kupa nyitónapján.

Eredmény:

Magyarország-Olaszország 4-5 (0-3, 2-2, 0-0, 2-0)

a magyar góldobók: Hosnyánszky, Bátori, Tóth M., Varga Dénes 1-1

A jövő vasárnap kezdődő belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság hazai főpróbájának számító nemzetközi tornán Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége már az első olasz akció végén hátrányba került, majd újabb emberelőnyös támadások is vendéggóllal zárultak (0-3), így az első szünetre komoly előnyt harcolt ki a rivális.

Csak a második negyedben, a találkozó tizedik percében tudott szépíteni az addig erőtlennek tűnő magyar csapat, ekkor az olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert volt eredményes közelről (1-3). Dinamikusabbá, bátrabbá vált a hazaiak játéka, amit jól illusztrált a vb-aranyérmes Bátori Bence húzásos gólja (2-3). A kimaradt hazai helyzetek miatt azonban egyenlítés helyett az olaszok húztak el 4-2-re, a nagyszünetre pedig visszaállították a háromgólos különbséget (2-5).

A harmadik játékrészben kölcsönösen pontatlanul pólóztak a felek, a hatástalan kísérletek sokasága után a negyed végére sem változott a kép, az ekkor 11:6-os aránnyal a kiállításokat illetően is biztosan vezető olaszok a magyarokhoz hasonlatosan elpuskázták újabb lehetőségeiket is.

A befejező negyed az ifjú Manhercz Krisztián pompás átadását értékesítő Tóth Márton révén magyar góllal indult (3-5), a hasonló folytatással azonban adós maradt a hazai gárda, amely – bár a védekezésben feljavult – percekig nem tudta újólag bevenni a rivális kapuját. Egészen a hajráig: szűk két perccel a vége előtt a saját maga által kiharcolt büntetőből az olimpiai és világbajnok Varga Dénes nagy gólt lőtt (4-5). Az egyenlítés azonban már nem sikerült, így vereséggel startolt a magyar válogatott, amely hétfő este a spanyolokkal száll vízbe.

“Sokat hibáztunk, ziccereket rontottunk, s a mérkőzés elején nem jött be, hogy puhább védekezéssel kezdtünk, de összességében nem vagyok csalódott” – mondta Benedek Tibor a mérkőzés után az M4 Sportnak. “Még jobbak leszünk az Eb-re, ha rendelkezésünkre áll majd a centerpárosunk, egy teljes értékű Hárai Balázs és a válogatottba visszatért Kis Gábor, aki betegsége miatt ma még nem volt bevethető” – tette hozzá.

A nyitónap másik mérkőzésén:

Spanyolország-Szlovákia 10-5 (2-0, 3-2, 4-1, 1-2)

A további program:

hétfő:

  • Szlovákia-Olaszország 17.00
  • Magyarország-Spanyolország 19.00

kedd:

  • Spanyolország-Olaszország 18.00
  • Magyarország-Szlovákia 20.00

– MTI –Sporthírek


hirdetés