Férfi vízilabda világliga – Papírforma győzelemmel rajtolt a magyar válogatott

Akt.:
Szolnok, 2015. október 20. Ivan Strujic grúz kapus gólt kap a férfi vízilabda világliga A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország - Grúzia mérkőzésen a tiszaligeti Vízilabda Arénában, Szolnokon 2015. október 20-án
Szolnok, 2015. október 20. Ivan Strujic grúz kapus gólt kap a férfi vízilabda világliga A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország - Grúzia mérkőzésen a tiszaligeti Vízilabda Arénában, Szolnokon 2015. október 20-án - © MTI Fotó: Bugány János
Szolnok – Papírforma győzelemmel kezdte szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a világliga európai selejtezőjében: Benedek Tibor együttese a sorozat keddi nyitányán 17-10-re nyert a grúz csapat ellen Szolnokon.

Eredmény:

Magyarország-Grúzia 17-10 (5-2, 5-2, 4-4, 3-2)

A magyar csapat gólszerzői: Hárai 4, Erdélyi, Tóth M. 3-3, Bátori, Zalánki, Salamon 2-2, Bedő 1

A találkozó előtt Bedő Krisztiánt, Decker Ádámot és Erdélyi Balázst köszöntötték, mindhárman a közelmúltban szerepeltek 50. alkalommal a válogatottban, mellettük egy debütáló, Zalánki Gergő “ünnepelhetett”.

Mindössze 22 másodpercet kellett várni az első magyar gólra, Erdélyit nem vették kellőképpen komolyan a grúzok, ő pedig ezt kihasználva bombázott a léc alá. Nem sokkal később újra az egriek játékosa villant, s másodszor is nagy erővel lőtt a kapufa alá (2-0). Néhány pillanat múlva a válogatottba visszatérő Tóth Márton pattintott a rövid felsőbe (3-0). A rossz kezdés miatt gyorsan időt is kért a grúz kapitány, aminek egy emberelőnyös gól formájában meg is lett az eredménye (3-1). Az első hazai emberelőny végén Erdélyi állította vissza a különbséget, de a grúzok távoli lövéssel újra szépítettek. A negyed végén Bátori Bence ötméteresből volt eredményes (5-2).

A második felvonást Salamon Ferenc gólja vezette fel, majd a vendégek – akik próbálták gyorsan befejezni támadásaikat, ezzel is erőt spórolva – emberelőnyből szépítettek. Támadásban kissé akadozott a Benedek-csapat gépezete, de Bátori, Tóth és Hárai is újabb gólt tudott szerezni, míg a grúzok ez idő alatt csak egyszer vették be Lévai Márton kapuját.

A nagyszünet után a grúzok bombagóllal szépítettek, majd az újonc Zalánki lőtt nagy erővel a vendégek kapujába. A rivális egy újabb emberelőny után került közelebb (11-6), a túloldalon azonban Tóth lövésére, majd Hárai csavarására nem találták az ellenszert (13-6). A grúz csapat sorozatban kapta az előnyöket, így újabb két gólt lőtt (13-8), de a negyed csattanója az utolsó másodpercben Hárai nevéhez fűződött.

A zárónegyedben elsőként Zalánki talált be a jobb szélről, hátul a magyar kapuban pedig Bisztritsányi Dávid tett azért, hogy a vendégek ne zárkózzanak közelebb. A különbséget Salamon növelte ötméteresből, majd Bedő Krisztián is feliratkozott a gólszerzők közé (17-8). Az utolsó két percben két vendéggól esett.

Benedek Tibor szövetségi kapitány a találkozó után elmondta, sok mindent meg tudtak valósítani abból, amiket az elmúlt három napban gyakoroltak. A szakember hozzátette, elégedett, s látszik az, hogy ebből a fiatal csapatból sokan be akarnak kerülni a januári Európa-bajnokságra utazók közé is.

A négyes csoport másik keddi mérkőzésén a világbajnoki bronzérmes görögök Athénban meglepően nagy különbséggel győzték le a románokat.

További eredmény:

Görögország-Románia 17-3 (3-0, 5-3, 5-0, 4-0)

A magyar csapat további programja a 2015/16-os világliga európai csoportselejtezőjében:

  • november 17., kedd: Magyarország-Románia
  • december 1., kedd: Görögország-Magyarország
  • február 16., kedd: Grúzia-Magyarország
  • április 26., kedd: Románia-Magyarország
  • május 10., kedd: Magyarország-Görögország

-MTI –Sporthírek


hirdetés