Férfi vízilabda világliga – Hosnyánszkyval egészült ki a görögök ellen készülő csapat

Akt.:
Budapest – Az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert csatlakozott a december 1-jén, Athénban sorra kerülő, görögök elleni világliga-selejtezős mérkőzésre készülő magyar férfi vízilabda-válogatott keretéhez.

Benedek Tibor szövetségi kapitány – a sportági szövetség honlapjának hétfő esti közleménye szerint – azt mondta, az együttes november 30-án utazik Athénba, s egy edzés után száll vízbe a világbajnoki bronzérmes házigazdák ellen.

A magyar csapat október 20-án, Szolnokon a grúzokat, november 17-én, Kecskeméten pedig a románokat győzte le az A csoportban.

“A két korábbi világliga-selejtezőhöz képest Hosnyánszky Norbert csatlakozott a kerethez, s azt szeretném, ha a két mérkőzésnek, és a Szolnok elleni hat kétkapunak az lenne az eredménye, hogy egy nagyon erős ellenfél otthonában, nehéz körülmények között ezek a játékosok a legjobbjukat nyújtják. Szeretném, ha mindenki bizonyítana” – idézte Benedek Tibort a magyar szövetség honlapja.

A válogatott december 18. és 20. között felkészülési tornát játszik Kassán a franciák, a románok és a szlovákok részvételével, december 28-tól 30-ig pedig Zágrábban edzőtáborozik. Benedek Tibor együttese január elején, a belgrádi Európa-bajnokság előtt Győrben, a Volvo-kupán vesz részt, ahol Spanyolország, Olaszország és Szlovákia nemzeti csapataival játszik.

A magyar válogatott világliga-selejtezős kerete:

kapusok:

Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Lévai Márton (Debreceni VSE)

mezőnyjátékosok:

Bátori Bence, Salamon Ferenc, Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám (mind A-Híd-OSC-Újbuda), Vámos Márton, Mezei Tamás (mindkettő Szolnoki Dózsa-Közgép), Hárai Balázs, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert (mind ZF-Eger), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo), Tóth Márton (Ferencváros-PQS Waterpolo)

– MTI –
hirdetés