hétfőn már meg is lehet az utód

2019.12.29. 14:44

Nevek már vannak a kalapban Herczeg András helyére a Lokinál

A DVSC kispadjára több jelöltről is hallani; nem lenne meglepő Vitelki Zoltán érkezése.

Fotó: Kisalföld, Vas Népe, Homoky György, Blikk, Nemzeti Sport

 

Pénteken robbant a bomba a Loki háza táján, ugyanis a klub hivatalos honlapján jelentette be lemondását Herczeg András, az eddigi vezetőedző. Az tény, hogy a csapatnak a remek kezdés után nem ment jól az őszi szezonban, hat győzelem és egy döntetlen mellett nyolcszor hagyta el vesztesen a pályát. Herczeg így fogalmazott többek között a közleményében: „Úgy látom, hogy a Loki javát ebben az időszakban az szolgálja, ha átadom valaki másnak a vezetőedzői tisztséget. Ezennel bejelentem, hogy vezetőedzőként nem folytatom a munkát a kispadon. (...) Az őszi szezonunk során szerzett tapasztalataim azt mutatják, hogy talán más megoldásokra is szükség van, mint az enyémek ahhoz, hogy ismét sikeresen szerepeljen a DVSC. Egy csapat eredményességét sok tényező határozza meg. Az utóbbi időszakban ezek közül nem mindegyik segítette a munkámat, én magam pedig nem szeretnék a kibontakozás akadálya lenni.”

Főként az utóbbi mondata elgondolkodtató a trénernek, vélhetően úgy érezte Herczeg András, hogy nem mindenki dolgozik megfelelően a keze alá.

Modern focit vár

A pénteki bejelentést követően megkezdődtek a találgatások, ki lehet az a szakember, aki leülhet a cívisvárosi kispadra.

A Nemzeti Sport információi szerint négyen vannak abban a bizonyos kalapban, de a korábbi pályaedző, Bücs Zsolt is lehet akár a befutó ötödikként.

A Loki elnöke, Szima Gábor azt nyilatkozta a sportnapilap szombati számában, hogy „Egyelőre nem gondolkodunk konkrét helyezésben. A lényeg, hogy a játékosok megfelelő erőnléti állapotban legyenek, a csapat pedig modern futballt játsszon. Magasan letámadva, már az ellenfél térfelén igyekezzen labdát szerezni, ha pedig nem sikerül, egységesen zárjon vissza – a nemzetközi labdarúgó-mérkőzéseken is ezt látjuk. Emellett minél több fiatalt építsen be az első csapatba, ahogyan Herczeg András is tette.”

Hétfőn kiderül

Korábban szóba került Bódog Tamás is, aki legutóbb Diósgyőrben dolgozott, de mára kiderült, szinte biztosan nem ő lesz az edző.

Mint azt az NSO írja, a 37 esztendős Boér Gábor Békéscsabán ült először vezetőedzőként a kispadon, majd az ETO FC Győrnél dolgozott rövid ideig, ahonnan távoznia kellett. Állítólag volt némi tapogatózás a felek között.

Ugyancsak hallani Mészöly Gézáról, és az első debreceni bajnokcsapat vezetőedzőjéről, Supka Attiláról is. Előbbi tapasztalt edző, dolgozott Újpesten, a Vasasnál, Szombathelyen és Győrben is, utóbbi pedig remekül ismeri a helyi viszonyokat. Nem zárható ki tehát, hogy Supka Attila visszatér egykori sikerei színhelyére.

A játékosokat és a várost is a tenyereként ismerő Bücs Zsolt neve is benne van a pakliban. A jelenleg az MTK pályaedzőjeként dolgozó tréner nyáron távozott Herczeg András szakmai stábjából, ám kinevezése esetén biztosan rábólintana a Loki hívó szavára.

Sokan úgy vélik – ami azért megosztó döntés lenne-, hogy a legnagyobb esélye a DVSC jövőbeni irányítására Vitelki Zoltánnak van. A DVTK-t korábban másod- és beugró vezetőedzőként is irányító szakember dolgozott Kazincbarcikán és Budafokon is, jelenleg pedig a Mezőkövesd Zsóry második számú csapatát irányítja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályban. Nagy meglepetésnek hatna, ha a megye egyből igazolna trénert a hétszeres bajnokcsapat.

A DVSC klubvezetésétől azt az információt kaptuk, hogy nagy valószínűséggel hétfőn kinevezik az új edzőt, ugyanis január 3-án már neki kell elkezdenie a felkészülést a csapattal.

TN

Borítókép: Boér Gábor, Bücs Zsolt, Supka Attila, Vitelki Zoltán, Mészöly Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában