Férfi vízilabda ob I – Egy győzelemre a címvédéstől a Szolnok

Budapest – A Szolnok kétgólos hátrányról fordítva legyőzte a vendég Egert a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó döntőjének második, pénteki összecsapásán, így egy sikerre került a címvédéstől.

E.ON férfi ob I, döntő, 2. mérkőzés:

Szolnoki Dózsa-Közgép – ZF-Eger 9-6 (1-3, 3-0, 2-2, 3-1)

gólszerzők: Vámos 3, Aleksic, Prlainovic, Varga Dé. 2-2, illetve Kovács Ge. 3, Cuk 2, Lőrincz 1

Az első meccset hétfőn 13-7-re nyerte Egerben a címvédő, amely a második összecsapáson is vezetéshez jutott Varga Dénes góljával. Ezt követően azonban a remekül védő Mitrovicnak is köszönhetően stabilan állta a rohamokat az Eger, amely Cuk, Kovács és Lőrincz találataival fordított (1-3). A második nyolc percben csak hazai találatot láthatott a közönség, Aleksic és Varga révén gyorsan ledolgozta hátrányát a házigazda, majd Prlainovic góljával a nagyszünetre a vezetést is visszavette (4-3).

A fordulás után Prlainovic újra betalált, majd Cuk faragott a hátrányból, ám Vámos kettős fórban gondoskodott arról, hogy Kovács újabb találata csak az egygólos különbség visszaállításához legyen elég (6-5). A záró felvonásban Aleksic tovább növelte a hazai előnyt, s bár Kovács meglőtte harmadik találatát, Vámos két góllal gondoskodott arról, hogy a hajrában ne kelljen izgulnia együttesének. A Szolnok szerdán, Egerben sikere esetén lezárja a bajnoki párharcot.

A döntő további menetrendje:

május 10., szerda: ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-Közgép 18.00
május 13., szombat: Szolnoki Dózsa-Közgép – ZF-Eger 16.00 (ha szükséges)
május 17., szerda: ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-Közgép 18.00 (ha szükséges)

– MTI –Sporthírek