Férfi vízilabda ob I – Betegek megsegítéséért is játszanak

Budapest, 2015. április 1., szerda (MTI) – A férfi vízilabda ob I alapszakaszának utolsó fordulójában, pénteken rangadót vív a tabellán az első helyet elfoglaló Szolnok és a mögötte második OSC.

A rangadó azonban nem pusztán a pólóról szól, ugyanis nemcsak bajnoki pontokért zajlik, hanem jótékonysági célt is szolgál: a két együttes – amint az a szerdai sajtóbeszélgetésen elhangzott – közösen gyűjt pénzt a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika számára egy új ultrahangos diagnosztikai készülék vásárlására. A klubok az OSC újbudai otthonában, a Kondorosi úti Nyéki Imre Uszodában 17.45-től esedékes mérkőzés belépőiből származó teljes bevételt felajánlották, emellett a szurkolók további összegekkel is hozzájárulhatnak a készülék megvételéhez.

Rigó János egyetemi tanár, az I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója elmondta, egy 12-15 millió forint értékű készüléket szeretnének beszerezni, úgy fogalmazott, “jól jön a segítség, köszönet a hozzájárulásért”.

Konrád Mária, az A Híd-OSC-Újbuda egyesületi elnöke örömének adott hangot, hogy a mostani felajánlással hozzájárulhatnak egy nagy múltú intézmény korszerű működéséhez.

Kovács István, a Szolnoki Dózsa-Közgép szakmai igazgatója kijelentette, hogy boldogan segítenek, s azt reméli, csapatuk vendégjátékára sok ember látogat ki az uszodába, így a támogatás még nagyobb lesz.

– MTI –