Férfi vízilabda ob I – A Szolnok sorozatban negyedszer nyerhet

Akt.:
Budapest – A hétvégén megkezdődnek a férfi vízilabda ob I-ben a helyosztók, amelynek csúcspontja a címvédő Szolnok és a Ferencváros három győzelemig tartó finálésorozata lesz.

“Két azonos szintű csapat szerintem, azon is múlhat majd, hogy ki bírja jobban fejben. Itt lehet előnye a pihentebb csapatnak, amely talán egy kicsit így türelmesebb lesz” – nyilatkozta az M4 Sportnak Nagy Viktor, a Bajnokok Ligájában is címvédő Tisza-partiak válogatott hálóőre.

A Szolnok sorozatban a negyedik bajnoki elsőségét gyűjtheti be, míg a Ferencváros 18 év után szerepel újra döntőben.

“Nem volt túl sok éles meccsünk, a legnehezebbek a Szolnok elleniek voltak” – fogalmazott Madaras Norbert. A fővárosiak kétszeres olimpiai bajnoka hozzátette: ebből a szempontból talán jobb, ha valaki játszik a Bajnokok Ligájában.

“Ott két hetente vannak fontos és nehéz meccsek. Nekünk ez kimaradt” – fogalmazott. Kitért rá: ezt igyekeztek edzésekkel és edzőmeccsekkel pótolni, ugyanakkor előnyükre válhat, hogy pihentebbek.

A döntő kivételével minden helyosztó az egyik fél második sikeréig tart. Az utolsó helyezett kiesik az élvonalból, míg a 15. az ob I/B második helyezettjével játszik osztályozót.

– MTI –