Helyi közélet

2008.06.10. 06:27

Debrecen: a postás, aki egyszer se csenget

<p>Debrecen – Az év elején arról értesülünk a médiából, hogy gyilkosság áldozatává vált egy postás, egy pedig eltűnt (bár az utóbbival kapcsolatban a helyzet még nem tisztázódott).<BR /></p>

Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a véletlennek köszönhető, hogy 2005 és 2007-ben városunkban nem torkollott tragédiába postás megtámadása.
Merre is tart ma a világ? Megdöbbentő, hogy a pénzszerzés az egyik fő szempont, akár emberi életek árán is. Nagy szerepe van ebben a médiának is! Nem értem mi az oka, hogy napokkal előtte zengik „a postás másfél havi nyugdíjat visz… A postás emelt nyugdíjat visz…” Felhívva a figyelmet a „prédára”.

A rablók eközben elfelejtkeznek arról, hogy jól informáltságuk hiányos. Ugyanis a postai kézbesítők részére maximalizálva van az egyszerre kivihető pénz mennyisége, akár sima, akár emelt az a nyugdíj.
Összességében elmondható, az emberek szeretik a postásokat, mert tudják, hogy szép és hálás feladat eljuttatni a szép üzeneteket, a fontos híreket vagy a következő hónap kenyérre valóját. A postai kézbesítők nemcsak szakmának, küldetésnek is tekintik feladataikat.

S mit kapnak cserébe? Kiszolgáltatottságot, azt hogy célpontjai gonosz gondolatoknak, s azt hogy megtörténhet a visszafordíthatatlan. Reggelente nem tudják, végső-e a búcsú szeretteiktől? Ráadásul ezt a munkát a kézbesítők nagy része a minimálbérért végzi!
A jelenlegi vezetés mindent megtesz dolgozói védelmében. Először is el kellene érni, hogy a média ne hívja fel a figyelmet és téves információkra ne közöljön.

Nem akarok fogadatlan prókátoruk lenni a postai kézbesítőknek, mert közöttük is vannak megbízhatatlan. A lelkiismeretesek viszont nap mint nap ellátják feladatukat, s azt hiszem megérdemelnek egy kis aggódást.
R. Fehérné Éva, Debrecen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában