Férfi vízilabda Final Six – Nemcsik Balázs: a vb mellett ez az év hazai eseménye

Budapest – A férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjét, a Duna Arénában csütörtöktől zajló Final Sixet a magyarországi vizes világbajnokság mellett az év legfontosabb vízilabdás eseményeként kezeli a hazai sportági szövetség – Nemcsik Balázs közlése szerint.

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) ügyvezetője az M4 Sport Sportreggeli című műsorának vendégeként kedden hangsúlyozta, hogy a hatcsapatos finálé több, mint a vizes vébé főpróbája: “önálló, nagyon fontos csúcsrendezvénye a sportágnak”.

“Nagyon látványos lesz, mert ennyi hang- és fénytechnika, kivetítő egy uszodában még soha nem volt” – emelte ki Nemcsik, aki kitért rá, hogy a két magyar résztvevő, a Szolnok és az Eger edzőmérkőzés keretében már ki is próbálhatta az új uszodát. Szerdától pedig hivatalos edzéseken is tesztelheti a teljes mezőny a helyszínt, ahol a torna lesz az első sportesemény.

A jegyértékesítés folyamatos, jelenlegi állás szerint hét-nyolc ezer néző már biztosan lesz a lelátókon, ahol mintegy 13 ezren férnek el – mondta az ügyvezető.

A Final Six eseményeit csütörtöktől az M4 sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A Szolnok, amely rendezőként eleve biztos tagja volt a hatos döntőnek, csoportelsőségével elérte, hogy csak az elődöntőben kelljen először vízbe ugrania. Az Eger mint csoportjának másodikja viszont már a nyitónapon játszani fog. Ha nyer a hevesi gárda az olasz Brescia ellen, a négy között a Szolnokkal találkozik pénteken.

A szombati program keretében, a 15.15 órakor kezdődő bronzmérkőzés előtt lesz a Duna Aréna ünnepélyes megnyitója.

A torna programja:

csütörtök, az elődöntőbe jutásért:
Jug Dubrovnik (horvát)-Olympiakosz (görög) 19.00 ó
ZF-Eger – Brescia (olasz) 20.30

péntek:
az 5. helyért 17.30

elődöntő:
Pro Recco (olasz)-Jug Dubrovik/Olympiakosz 19.00
Szolnoki Dózsa-Közgép – ZF-Eger/Brescia 20.30

szombat:
a 3. helyért: 15.15

döntő: 16.45

– MTI –Sporthírek