Férfi vízilabda Final Six – Kikapott az Eger, a Pro Recco a bronzérmes

Akt.:
Hosnyánszky Norbert, az Eger játékosa (b) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntő (Final Six) harmadik helyéért játszott ZF Eger - Pro Recco mérkőzésen a budapesti Duna Arénában 2017. május 27-én. Kikapott az Eger15-6-ra, a Pro Recco bronzérmes lett.
Hosnyánszky Norbert, az Eger játékosa (b) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntő (Final Six) harmadik helyéért játszott ZF Eger - Pro Recco mérkőzésen a budapesti Duna Arénában 2017. május 27-én. Kikapott az Eger15-6-ra, a Pro Recco bronzérmes lett. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest – A Pro Recco végzett a harmadik helyen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája budapesti hatos döntőjében, miután a szombati bronzmérkőzésen fölényesen, 15-6-ra legyőzte a ZF-Eger együttesét a Duna Arénában.

A két csapat mindkét csoportmérkőzését az olaszok nyerték: Egerben 11-7-re győzött a Recco, míg hazai medencében 9-4-re. Összesen öt kiírás csoportkörében mérkőztek meg egymással, és az egriek eddig egyszer sem diadalmaskodtak.

Eredmény, a 3. helyért:

Pro Recco – ZF-Eger 15-6 (3-1, 4-1, 3-2, 5-2)

gólszerzők: Ivovic, 4, Sukno, Di Fulvio 3-3, Filipovic 2, Aicardi, Bodegas, Figlioli, illetve Vapenski 2, Cuk, Erdélyi, Cuckovic, Hosnyánszky

A nyolcszoros győztes Recco kezdte jobban az első szombati összecsapást: a nyitónegyedben gyorsan kétgólos előnyre tett szert Di Fulvio és Aicardi révén. Ezután mindkét edző időt kért, majd előbb Ivovic növelte háromra a különbséget, aztán Cuk talált be ötméteresből.

A második nyolc percnek ismét az olaszok vágtak neki határozottabban, Di Fulvio megint betalált. A Pro Recco játékát rendkívül hatékony védekezés jellemezte, elöl pedig célra törőek voltak az olaszok, centerből, távolról és fórból is eredményesnek bizonyultak (5-1). Ivovic gyors ellentámadás utáni góljára Vapenski felelt, ám a harmadszor betaláló montenegrói újra visszaállította az ötgólos előnyt a nagyszünetre (7-2).

A fordulást követően Vapenski dühből ellőtt labdája talált utat a rövid felsőbe, az ellentámadásból Sukno hosszú lóbálás után bombázott védhetetlenül Mitrovic feje fölött a kapuba. A felsőléc segítségével megszületett az első magyar játékos által szerzett gól Erdélyi jóvoltából, védekezésben azonban újfent hibázott a magyar csapat, amit az egyedül hagyott Sukno büntetett kíméletlenül. A negyed felénél, ötgólos hátrányban (9-4) Dabrowski Norbert időt kért, ám ez sem segített, a következő támadások is eredménytelennek bizonyultak, míg Sukno fórból újra betalált.

A záró felvonás elején a Recco már rendkívül felszabadultan játszott, kockázatos passzokat is bevállaltak játékosai, ennek eredményeképp Filipovic előbb akcióból, majd ötméteresből is gólt szerzett (12-4). Di Fulvio precíz lövése után Cuckovic elhajlásos bombája jelentett apró szépségtapaszt az Egernek, amely tavaly hatodikként zárt. Hogy ezúttal nagy különbségű vereséggel lett negyedik, arról Ivovic gondoskodott legfőképp, aki megtalálta a helyet a kapuba időközben beálló Csiszár válla fölött. Hosnyánszky távoli lökete, majd Figlioli emberelőnyös gólja zárta a találkozót, amelyet kilenc góllal nyert meg a Pro Recco.

“Az első pillanattól kezdve látszott, hogy a Recco ma más sebességgel vízilabdázik. Más dimenzióban pólózott, nem tudtunk vele mit kezdeni – értékelt az M4 Sporton Dabrowski Norbert. – Nyerni jöttünk ide, sajnálom a szurkolóinkat és a játékosaimat is, hogy csak az első napon tudtunk győzni, mert nagyon sokat dolgoztunk egész évben. Rettentő volt nézni, hogy a játékosaim feje benne van a guillotine-ban.”

“Bár a Pro Recco nem jutott döntőbe, azt hiszem, bebizonyította, hogy a világ legerősebbjei közé tartozik játékosállományát tekintve. Ezért lett ekkora a különbség a két csapat között” – mondta az MTI-nek Angyal Dániel.

“Fizikálisan felülmúltak minket. A meccs előtt sem mi voltunk az esélyesek, a második negyedtől pedig nem működött a védekezésünk sem” – vélekedett Hosnyánszky Norbert. – “A közönség miatt sajnálom, hogy így alakult, bár a negyedik hellyel sem kell szégyenkeznünk.”

“Sok közünk nem volt a meccshez” – szögezte le Decker Ádám, majd hozzátette, talán az első negyedben voltak képesek tartani magukat az előzetes tervekhez. – “Ha akkor előnyt tudunk kiharcolni, esetleg lehetett volna keresnivalónk, mert eléggé maguk alatt voltak a tegnapi vereség után, nekünk pedig nagyon szép lett volna a bronzérem. De végül ők léptek el, és sajnos nagy különbséggel nyertek.”

Később:
döntő:
Jug Dubrovnik – Szolnoki Dózsa-Közgép 16.45

Pénteken játszották:
elődöntő:
Szolnoki Dózsa-Közgép – ZF-Eger 7-5 (1-2, 2-0, 2-1, 2-2)
Jug Dubrovnik (horvát)-Pro Recco (olasz) 10-9 (4-2, 2-2, 3-4, 1-1)
az 5. helyért:
Brescia (olasz)-Olympiakosz (görög) 8-5 (2-2, 3-0, 1-1, 2-2)

Csütörtökön játszották:
az elődöntőbe jutásért:
ZF-Eger – Brescia 6-4 (2-2, 1-1, 1-1, 2-0)
Jug Dubrovnik -Olympiakosz 11-8 (3-1, 4-1, 3-5, 1-1)

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek