Férfi vízilabda Final Six – Húszezer nézőt várnak a Duna Arénába

Budapest – Az eddigi jegyeladások alapján 15-20 ezer néző látogat majd ki három nap alatt a Duna Arénába a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjére, amelynek a Szolnok és az Eger révén két magyar szereplője is van.

A Final Six szerdai nyitó sajtótájékoztatóján Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke kijelentette, az, hogy Magyarország tavaly után ismét bizalmat kapott a legrangosabb európai kupasorozat döntőjének megrendezésére, azt mutatja, hogy jól végzik a munkájukat.

“A büszkeségünket csak erősíti, hogy ez lesz az első nagy esemény a Duna Arénában” – mondta az MVLSZ első embere.

Gyárfás Tamás, az Európai Úszó Szövetség (LEN) kincstárnoka, a júliusi vizes világbajnokság szervezőbizottságának tagja hangsúlyozta, egyetértés volt abban, hogy a Final Six legyen a Duna Aréna első nagy nemzetközi eseménye.

Nemcsik Balázs, az MVLSZ ügyvezetője elmondta, a legfontosabb feladatuknak azt tartják, hogy megtöltsék a Duna Arénát. A jegyeladások alapján már most kijelenthető, hogy a nyitónapon többen lesznek, mint egy évvel ezelőtt a margitszigeti döntőn – ahol ötezren szurkoltak a lelátón -, míg a szombati zárónapra több mint kilencezer belépő kelt el eddig. A Duna Aréna 12 800 néző befogadására alkalmas.

A szervezők után a résztvevő csapatok képviselői vették át a szót. Csütörtökön a nyitómérkőzésen, a tavalyi döntő visszavágóján az Olimpiakosz találkozik a címvédő Jug Dubrovnikkal. Ognjen Krzic, a horvátok sportigazgatója elmondta, tavaly csodát tettek, ebben bíznak idén is, azonban véleménye szerint ebben a szezonban még nehezebb dolguk lesz, ha fel akarnak jutni a csúcsra. Teodorusz Vlahosz, az Olimpiakosz vezetőedzője kijelentette, fantasztikus érzés újra a vízilabda fővárosában szerepelni, tavaly nagyon közel álltak ahhoz, hogy elérjék céljaikat, idén lépésről lépésre akarnak haladni. Megjegyezte, a Jug elleni összecsapáson apró dolgok dönthetnek majd.

A csütörtöki folytatásban az Eger a Bresciával mérkőzik. Dabrowski Norbert vezetőedző elmondta, rendkívül büszke arra, hogy csapata a világ hat legjobbja között szerepelhet újra, s tudja, hogy a Szolnoknak ők már “unalmasak”, de nagyon szeretne ismét találkozni legnagyobb hazai riválisával az elődöntőben. A Brescia képviselői nem vettek részt a sajtótájékoztatón.

Az ellenfélre váró Pro Reccót az olaszok legendája, az alelnök Eraldo Pizzo képviselte. Az 1960-as, római olimpián hazai medencében aranyérmes klasszis elmondta, kapusuk, Stefano Tempesti korábbi sérülése komolyan kihatott a csapat játékára a közelmúltban, azonban nemrég visszatért a kiváló hálóőr, ennek is köszönhetően pedig minden rendben az együttesnél, amely meg is nyerte hazája bajnokságában a hasonlóképpen lebonyolított Final Sixet.

Kósz Zoltán, a magyar bajnok Szolnok segédedzője rendkívül magabiztosan nyilatkozott: elmondta, hétről hétre a világ legerősebb bajnokságában játszottak olyan erős ellenfelekkel, mint az Eger és az OSC, a játékosok pedig készen állnak a bizonyításra.

A szombati program keretében a 15.15-kor kezdődő bronzmérkőzés előtt lesz a Duna Aréna ünnepélyes megnyitója, amelyen hivatalosan is átadják az élsportnak az impozáns létesítményt.
Végezetül a sajtóeseményen egy ráúszó versennyel “lejátszották” a Final Sixet, amelyet az Eger nyert az Olimpiakosz ellen.

A torna programja:

csütörtök, az elődöntőbe jutásért:
Jug Dubrovnik (horvát)-Olimpiakosz (görög) 19.00 óra
ZF-Eger – Brescia (olasz) 20.30

péntek:
az 5. helyért 17.30
elődöntő:
Pro Recco (olasz)-Jug Dubrovik/Olympiakosz 19.00
Szolnoki Dózsa-Közgép – ZF-Eger/Brescia 20.30

szombat:
a 3. helyért: 15.15
döntő: 16.45

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek