Férfi vízilabda Final Six – Az Eger győzelmével biztosan lesz magyar döntős

Akt.:
Deker Ádám, a ZF Eger játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntő elődöntőjébe jutásért játszott ZF Eger - AN Brescia mérkőzésen a budapesti Duna Arénában 2017. május 25-én. A ZF-Eger 6-4-re legyőzte az olasz Brescia együttesét.
Deker Ádám, a ZF Eger játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntő elődöntőjébe jutásért játszott ZF Eger - AN Brescia mérkőzésen a budapesti Duna Arénában 2017. május 25-én. A ZF-Eger 6-4-re legyőzte az olasz Brescia együttesét. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest – A ZF-Eger 6-4-re legyőzte az olasz Brescia együttesét a budapesti Duna Arénában zajló férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjében, ezzel a legjobb négy közé jutott, ahol a Szolnok vár rá.

A rendkívül szoros csütörtöki mérkőzés legjobbja a három gólja mellett óriási mezőnymunkát végző, több kiállítást kiharcoló Hárai Balázs volt.

Az Eger története során először jutott a négy közé, pénteken 20.30-tól legnagyobb hazai riválisával találkozik.

Eredmények:

az elődöntőbe jutásért:
ZF-Eger – Brescia (olasz) 6-4 (2-2, 1-1, 1-1, 2-0)

gólszerzők: Hárai 3, Cuckovic, Kovács Ge., Vapenski 1-1, illetve Nora 2, Paskovic, Muslim 1-1

A Duna Aréna történetének első magyar érdekeltségű nemzetközi megmérettetésére körülbelül ötezer szurkoló gyűlt össze a lelátókon. Az Eger egy parádés Hárai-bombával szerezett vezetést, a Brescia azonban egy dupla-, majd egy szimpla értékesített emberelőnnyel fordított. A két csapat elsősorban csak az emberelőnyöknél tudott helyzetet kialakítani, az Eger is éppen ilyen szituációból, Hárai második találatával egyenlített. A második negyedben egy-egy gól esett, az Eger jobban védekezett, de támadásban sokat hibázott.

A nagyszünetben átadták az Európa legjobb férfi vízilabdázójának járó elismerést, amelyet Filip Filipovic, a Pro Recco szerb klasszisa érdemelt ki.

A harmadik felvonásban mindkét csapat rendkívül görcsösen, sok hibával játszott. Az Egernek sikerült előnybe kerülnie, Kovács Gergő biztos kézzel pattintott a rövidbe egy emberelőny végén. A szünetig könnyedén növelhette volna előnyét a hevesi gárda, de két emberelőnye egyikével sem tudott élni. A Brescia ezt kihasználva fél perccel a dudaszó előtt egyenlített.

A zárófelvonást Borisz Vapenski egyéni villanása vezette fel, majd Hárai a sokadik – saját maga által kiharcolt – emberfórt értékesítve duplázta meg az előnyt, amely a mérkőzés egészét tekintve jelentősnek számított. Szűk három perccel a vége előtt egy büntető formájában “meccslabdához” jutott az Eger, de Erdélyi hibázott. Ennek ellenére az olaszok már nem tudták megközelíteni a magyar csapatot, amely így a négy közé került.

korábban:

Jug Dubrovnik (horvát)-Olympiakosz (görög) 11-8 (3-1, 4-1, 3-5, 1-1)

A további program:

péntek:
az 5. helyért:
Olympiakosz-Brescia 17.30

elődöntő:
Pro Recco (olasz)-Jug Dubrovik 19.00
Szolnoki Dózsa-Közgép – ZF-Eger 20.30

szombat:
a 3. helyért: 15.15
döntő: 16.45

– MTI –Sporthírek