Férfi vízilabda Final Six – A Szolnok nyerte a magyar elődöntőt

Angyal Dániel, az Eger (j) és Kis Gábor, a Szolnok játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntő (Final Six) elődöntőjében játszott ZF Eger - Szolnoki VSK mérkőzésen a budapesti Duna Arénában 2017. május 26-án
Angyal Dániel, az Eger (j) és Kis Gábor, a Szolnok játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntő (Final Six) elődöntőjében játszott ZF Eger - Szolnoki VSK mérkőzésen a budapesti Duna Arénában 2017. május 26-án - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest – A Szolnok két góllal legyőzte az Eger csapatát a férfi vízilabda Bajnokok Ligája budapesti hatos döntőjének magyar elődöntőjében, ezzel története során először vízbe szállhat a legrangosabb európai kupáért.

A Szolnok ellenfele a címvédő horvát Jug Dubrovnik lesz a szombati döntőben, míg az Eger a bronzéremért a nyolcszoros győztes olasz Pro Reccóval találkozik.

Eredmény:

Elődöntő:

Szolnoki Dózsa-Közgép – ZF-Eger 7-5 (1-2, 2-0, 2-1, 2-2)

gólszerzők: Prlainovic, Younger 3-3, Crousillat 1, illetve Hárai, Bedő, Kovács Ger., Lőrincz, Hosnyánszky 1-1

Ebben a szezonban nyolcadik alkalommal került egymással szembe a két legjobb magyar csapat, az eddigi mérleg alapján a Szolnok volt az esélyes, hiszen hétből hat találkozót nyert meg: a Szuperkupában 14-9-re, míg a Magyar Kupa döntőjében 10-4-re nyert, a bajnoki döntőben három győzelemmel (ebből kettő Egerben) védte meg címét. Az Eger egyedül az ob I alapszakaszában “lopott el” egy sikert, akkor 8-5-re bizonyult jobbnak, míg Szolnokon 11-7-re nyertek a hazaiak.

Ahogyan egy nappal korábban, úgy ezúttal is bombaformában kezdett az Egerben Hárai, aki szép egyéni megmozdulással szerzett vezetést csapatának nagyjából hét-nyolcezer néző előtt a Duna Arénában. A Szolnok emberelőnyből egyenlített, majd egy lefordulás után ötmétereshez jutott, de Prlainovic csúnyán fölé lőtt. Tizenhárom másodperccel a játékrész vége előtt újra előnybe került az Eger, Bedőre jött ki tökéletes ütemben a fórmegjátszás.

A második negyedben az Eger támadásban kissé súlytalannak tűnt, de ezt agresszív és hatásos védekezéssel kompenzálta, különösen a szerb olimpiai bajnok Prlainovic zavarodott össze a másik oldalon, ugyanis ötödik lövése sem talált cél. Az Eger könnyen elhúzhatott volna, de két emberelőnyt is elrontott, míg Prlainovicnak a sok elhibázott lövés ellenére sem ingott meg az önbizalma, hatodik, majd a hetedik próbálkozása már sikeres volt (3-2).

A nagyszünet után Younger bombagóljával növelte előnyét a Szolnok, s bár az Eger kiválóan védekezett, támadásban nem volt ennyire hatékony, előfordult, hogy emberelőnyben is csak kínkeservesen jutott el lövésig. A Tisza-partiak Younger újabb találatával léptek meg három góllal, de Kovács révén gyorsan jött a válasz. Másfél perccel a negyed vége előtt emberelőnybe került az Eger, Dabrowski Norbert egy időkérés alatt próbálta meg kieszelni a “haditervet”, amit azonban nem sikerült megvalósítani.

Több mint három perc telt el gól nélkül a záró negyedben – ez a szolnokiaknak kedvezett -, amikor Lőrincz remek pattintásával egyetlen találatra jött fel az Eger. A Szolnok bő három perccel a vége előtt Younger egymást követő harmadik góljával állította vissza a korábbi különbséget, de Hosnyánszky azonnal válaszolt (6-5). Alig két perc volt hátra, amikor Kis harcolt ki emberelőnyt, melyet Prlainovic értékesített a kezek alatt a hálóba lőve, ezzel pedig el is dőlt a mérkőzés.

Korábban:

Elődöntő:

Jug Dubrovik (horvát)-Pro Recco (olasz) 10-9 (4-2, 2-2, 3-4, 1-1)

Az 5. helyért:

Brescia (olasz)-Olympiakosz (görög) 8-5 (2-2, 3-0, 1-1, 2-2)

Pénteken játszották:

Az elődöntőbe jutásért:

  • ZF-Eger – Brescia (olasz) 6-4 (2-2, 1-1, 1-1, 2-0)
  • Jug Dubrovnik (horvát)-Olympiakosz 11-8 (3-1, 4-1, 3-5, 1-1)

A további program:

szombat:

A 3. helyért:

Pro Recco – ZF-Eger 15.15

döntő:

Jug Dubrovnik – Szolnoki Dózsa-Közgép 16.45

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek