Férfi vízilabda Európai Szuperkupa – A Szolnok legyőzte a Ferencvárost

Varga Dániel, az FTC, valamint Nagy Viktor és Jansik Dávid, a Szolnok játékosai (b-j) a férfi vízilabda Európai Szuperkupa döntőjében játszott Szolnoki Dózsa-Közgép - FTC-PQS mérkőzésén a budapesti Komjádi Béla uszodában 2017. november 4-én.
Varga Dániel, az FTC, valamint Nagy Viktor és Jansik Dávid, a Szolnok játékosai (b-j) a férfi vízilabda Európai Szuperkupa döntőjében játszott Szolnoki Dózsa-Közgép - FTC-PQS mérkőzésén a budapesti Komjádi Béla uszodában 2017. november 4-én. - © MTI Fotó: Czagány Balázs
Budapest – A férfi vízilabda két magyar együttest medencébe szólító Európai Szuperkupája a Szolnoké lett, miután a Bajnokok Ligája-győztes Tisza-parti gárda büntetőkkel nyert az idei Eurokupában első Ferencváros ellen szombaton a Komjádi uszodában.

Eredmény

Szolnoki Dózsa-Közgép – FTC-PQS Waterpolo 10-8 (3-1, 2-3, 0-0, 1-2 – 4-2) – büntetőkkel

góldobók: Younger 2, Zalánki, Bátori, Mezei, Prlainovic 1-1, illetve Varga Dé. 3, Mitrovic 2, Vámos 1

A Szolnok 2-0-ra, majd 3-1-re is vezetett, amikor az FTC magához tért, és egyre formásabb támadásokat szőve szintén elkezdte a góltermelést. Olyannyira, hogy 3-3-nál utol is érte a magyar bajnoki címet is birtokló, hazai kupagyőztes Szolnokot. A nagyszünetre mégis minimális szolnoki előnynél (5-4) vonulhattak el a csapatok.

A harmadik negyedben megállt a támadótudománya mindkét félnek, olyannyira, hogy gól nélkül pergett le a teljes játékrész. A negyedik nyolc percben aztán büntetőből a triplázó Varga Dénes 5-5-re módosított, majd egy-egy találat esett még mindkét oldalon, a döntetlennél jöhettek hát az ötméteresek.

A büntetőpárbajban az FTC részéről ketten – Varga Dénes és Madaras Norbert – rontottak, a szolnokiak ugyanakkor nem hibáztak, így összesítésben 10-8-ra nyertek, s övék lett az Európai Szuperkupa.

Korábban, női Európai Szuperkupa

Kirisi (orosz)-UVSE 10-6 (5-3, 2-2, 1-1, 2-0)

– MTI –