Férfi vízilabda Eurokupa – Nem jutott tovább az FTC

Budapest/Nápoly – Nem jutott tovább a Ferencváros férfi vízilabdacsapata az Eurokupa második selejtezőköréből, miután a zöld-fehérek a nápolyi négycsapatos torna vasárnapi zárónapján döntetlenre végeztek az orosz Kirisivel. A negyeddöntőbe kerüléshez nyernie kellett volna a magyar együttesnek.

Eredmény, Eurokupa, 2. selejtezőkör, 3. forduló, C csoport:

FTC-PQS Waterpolo – Kirisi (orosz) 8-8 (2-3, 2-1, 3-2, 1-2)

góldobók: Roach 4, Avramovic 2, Vogel Simon, Nyéki 1-1

A sportág második számú kontinentális sorozatában – amelyben az FTC mellett a Szeged is sikerrel vette az első selejtezős kört – a ferencvárosi alakulat a pénteki nyitányon a kvartett másik orosz résztvevőjétől, a Kazanytól kikapott 8-6-ra, majd szombaton 7-6-ra verte a házigazda olasz Aquachiarát. A továbbjutáshoz is győznie kellett volna vasárnap, ám – amint az a magyar csapat Facebook-oldalának élő közvetítéséből kiderült – az újabb bravúr már nem sikerült.

A zárónapi meccsen rendre a Kirisi volt előnyben, az FTC azonban többször egyenlített, majd a mérkőzésen először a harmadik negyed közepén a vezetést is átvette. Ekkor viszont az ellenfél egalizált. Bár 8-7-nél az FTC-nél volt az előny, az oroszok betaláltak, döntetlenre mentve a mérkőzést, ami az ő továbbjutásukat, s a Ferencváros kiesését jelentette.

A kvartettekből az első két helyezett jut tovább, hozzájuk csatlakoznak majd a Bajnokok Ligája ugyancsak e hét végén zajló kvalifikációs körének vesztesei, majd a nyolc csapat már egyenes kieséses rendszerben folytatja a küzdelmeket.

– MTI –
hirdetés