Férfi vízilabda Eurokupa – Hatgólos előnyt szerzett a Szeged

Szeged – Megnyugtató, hatgólos előnyt szerzett a Szeged férfi vízilabdacsapata a második számú nemzetközi sorozat, az Eurokupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, mivel hazai medencében 9-3-ra legyőzte a német Hannover együttesét.

A párharc visszavágójára december 16-án kerül sor.

Eurokupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Szeged-Diapolo – Waspo Hannover (német) 9-3 (4-1, 2-1, 1-0, 2-1)

a magyar csapat gólszerzői: Varga Zs. 4, Kiss Cs., Manhercz K., Sánta, Seman, Kunac 1-1

Kiválóan kezdett a magyar csapat, amely az első negyedben támadásban és védekezésben egyaránt jelesre vizsgázott. A vendégek – akiknél Balatoni Máté és Tóth Bence személyében két egykori utánpótlás-válogatott játékos is vízbe szállt – csak nehezen jutottak el lövésig, és a blokkoló kezek “erdejében” nem nagyon találták az utat a hálóba. A nagyszünetre négygólos előnyt dolgozott ki a Tisza-parti együttes.

A harmadik negyed sokáig a kapusokról szólt, hazai oldalon Meixner Marcell, míg a vendégeknél Roger Kong mutatott be több bravúrt. A gólcsendet végül Lukas Seman törte meg egy gyönyörű bejátszás végén.

A zárónegyedet Aljosa Kunac felsőléces bombagólja vezetette fel, amire a vendégektől az egész találkozó alatt sokat foglalkoztatott montenegrói válogatott Aleksandar Radovic válaszolt. Két és fél perccel a vége előtt Varga Zsolt ötméteresből a negyedik találatát is megszerezte, beállítva ezzel a 9-3-as végeredményt.

– MTI –
hirdetés