Férfi vízilabda Eurokupa – Győzelemmel folytatta az FTC

Budapest/Nápoly – Az orosz Kazanytól elszenvedett 8-6-os vereség után győzelemmel folytatta szereplését a Ferencváros férfi vízilabdacsapata az Eurokupa második selejtezőkörében: a zöld-fehérek a nápolyi tornán 7-6-ra verték a házigazda Aquachiarát szombat este.

Eredmény, Eurokupa, 2. selejtezőkör, 2. forduló, C csoport:

FTC-PQS Waterpolo – Aquachiara (olasz) 7-6 (3-4, 1-1, 1-1, 2-0)

az FTC góldobói: Tóth M., Dőry 2-2, Jansik, Cuk, Avramovic 1-1

A sportág második számú kontinentális sorozatában, amelyben az FTC mellett még a Szeged is érdekelt, a ferencvárosi alakulat a házigazdákkal játszott a második játéknapon, s amint az a magyar csapat Facebook-oldalának élő közvetítéséből kiderült, bravúros diadallal zárult a szombati összecsapás.

A negyeddöntőbe jutásért zajló csoportselejtezős meccs elején 2-0-ra elhúzott az FTC, de az olaszok előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. A folytatásban maradt ez a “menetrend”: az itáliaiak rendre vezetést szereztek, a magyar együttes pedig rendre egalizált. Egészen 6-6-ig tartott ez a folyamat, amikor a másodszor is eredményes Tóth Márton belőtte a hetedik, győzelmet érő Fradi-gólt is.

Amennyiben a Ferencváros vasárnap legyőzi az orosz Kirisi együttesét, továbbjut.

A magyar csapat további programja:

vasárnap:

Ferencváros-Kirisi (orosz) 9.30 ó

később, D csoport (Split):

Jadran Split (horvát) – Szeged-Diapolo 20.30

A kvartettekből az első két helyezett jut tovább, hozzájuk csatlakoznak majd a Bajnokok Ligája ugyancsak e hét végén zajló kvalifikációs körének vesztesei, majd a nyolc csapat már egyenes kieséses rendszerben folytatja a küzdelmeket.

– MTI –
hirdetés