Férfi vízilabda Eurokupa – Elkerülte egymást az FTC és a Szeged

Budapest, 2015. október 4., vasárnap (MTI) – Külön négyesben játszik a folytatásban az FTC és a Szeged a férfi vízilabda Eurokupában, amelynek újabb csoportbeosztásáról vasárnap döntött a kontinentális szövetség (LEN), miután véget ért az első selejtezősorozat.

Utóbbi egyik színhelye a Ferencváros népligeti uszodája volt, ahol hét együttes küzdött meg szerdától vasárnapig a továbbjutást érő első négy helyért. A házigazda végzett az élen a Szeged előtt, ez is segített abban, hogy az újabb körben a két magyar alakulat elkerülje egymást.

A LEN által kialakított kvartettek közül a C jelűben kapott helyet az FTC, továbbá az orosz Kazany, az olasz Canottieri Napoli és a horvát Jadran Split, míg a D csoport tagja a Szeged mellett a horvát Mornar Split, az olasz Acquachiara és az orosz Kirisi.

A második selejtezőkört október 16. és 18. között bonyolítják le. A kvartettekből két-két csapat jut tovább, s ehhez a négy gárdához csatlakozik majd az első számú kontinentális sorozat, a Bajnokok Ligája utolsó selejtezős párharcát elveszítő négy együttes.

A BL ezen szakaszában érintett a Szolnok és az OSC, amelyek jól kezdték a páros csatát. Az első meccsét ugyanis mindkettő megnyerte, a Szolnok a francia CN Marseille otthonában győzött egy góllal, az OSC pedig Nagyváradon az Oradea ellen kettővel, így egyaránt jó eséllyel várhatják az október 17-i hazai visszavágót.

– MTI –Sporthírek


hirdetés