Férfi vízilabda BL – Ötméteresekkel döntőben a Jug Dubrovnik

Budapest – A Jug Dubrovnik jutott be a férfi vízilabda Bajnokok Ligája szombati fináléjába, miután a pénteki elődöntőben 10-10-es döntetlen után ötméteresekkel 5-4-re legyőzte a címvédő Pro Reccót a Margitszigeten zajló hatos döntőben.

A horvát együttes a görög Olympiakosz Pireusszal játszik a fináléban, míg az olasz csapat ellenfele a Szolnoki Dózsa-Közgép lesz a bronzmérkőzésen.

Eredmény, Bajnokok Ligája, elődöntő:
Jug Dubrovnik (horvát)- Pro Recco (olasz) 10-10 (3-1, 1-3, 4-2, 2-4) – ötméteresekkel: 5-4

gól: Perrone Rocha 4, Jokovic 3, Fatovic, Markovic, Macan, illetve Filipovic, Sukno 3-3, Figlioli 2, Di Fulvio, Ivovic

A csütörtöki negyeddöntőben az Egert 8-6-ra legyőző horvát együttes kezdte jobban a találkozót: a tavalyi idény legjobbjának választott, akkor még a Barcelonétában játszó Felipe Perrone Rocha vezérletével 3-1-re elhúzott az első negyedben.

A nyolcszoros győztes olasz csapat a nagyszünet előtt ledolgozta hátrányát, ebben nagy szerep jutott a kétszer betaláló Filip Filipovicnak.

A harmadik nyolc percben a sorozatot eddig háromszor megnyerő horvátok sorozatban négyszer találtak be válasz nélkül. Másfél perccel a negyed vége előtt tudott feljebb zárkózni a Recco, amely szemműtéte miatt nélkülözte a budapesti tornán világbajnok kapusát, Stefano Tempestit. Az olaszok utolsó támadásukból is betaláltak a negyedben, így kétgólos hátrányból várták a záró felvonást.

A negyedik negyedben kétszer vezetett két góllal a horvát csapat. Huszonhét másodperccel a vége előtt a Jug 10-9-es előnynél támadhatott, ám kilenc másodperccel a dudaszót megelőzően szándékos ütésért kiállítást és ötméterest ítéltek a játékvezetők a Reccónak, amit Sandro Sukno értékesített.

Ötméteresek következtek, amelyben a horvátok egyszer, az olaszok kétszer hibáztak, így a Jug jutott be az Olympiakosz elleni döntőbe, míg a Pro Recco a Szolnokkal játszik a bronzéremért.

korábban:

elődöntő:
Olympiakosz Pireusz (görög) – Szolnoki Dózsa-Közgép 8-7 (2-4, 1-1, 2-1, 3-1)

az 5. helyért:
CN Barceloneta (spanyol) – ZF-Eger 10-6 (2-2, 3-2, 3-0, 2-2)

csütörtökön játszották:

az elődöntőbe jutásért:
Jug Dubrovnik- ZF-Eger 8-6 (2-2, 2-1, 1-2, 3-1)
Szolnoki Dózsa-Közgép – CN Barceloneta 7-5 (2-1, 1-0, 3-1, 1-3)

szombaton játsszák:

a 3. helyért: Szolnoki Dózsa-Közgép – Pro Recco 19.30
döntő: Olympiakosz Pireusz-Jug Dubrovnik 21.00

– MTI –
hirdetés