Férfi vízilabda BL – Mégsem kell selejtezőt játszania az Egernek

Budapest – A ZF-Eger csapatának mégsem kell selejtezőt játszania a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában a főtáblára kerüléshez.

A klub honlapján Bárány Attila ügyvezető elnök elmondta: Marco Birri, az Európai Úszó Szövetség (LEN) igazgatója telefonon értesítette az előző idényben BL-negyedik egrieket, hogy szabadkártyával a csoportkörbe kerültek, ugyanis a francia Olympic Nice visszalépett az indulástól.

A hevesiek a főtábla B csoportjában a címvédő és magyar bajnok Szolnoki Dózsa VSC, a román Steaua Bucuresti, a rendezőként biztos nyolcas döntős olasz Pro Recco, a német Spandau 04 Berlin és a holland AZC Alphen csapatával, valamint a selejtező harmadik fordulójának két továbbjutójával találkoznak. Az első találkozót október 25-én rendezik.

Bárány Attila hozzátette, a LEN nemcsak az idei, hanem a jövő évi BL-csoportkörre is megadta az egrieknek a szabadkártyát.

A selejtező jövő hétvégi második körének F csoportjában az A-Híd-OSC-Újbuda hazai medencében, a Nyéki Imre Uszodában játszik a francia CN Marseille, a görög ANC Glyfada, valamint az olasz CC Napoli együttesével.

– MTI –