Férfi vízilabda BL – Könnyedén nyerte a Ferencváros a magyar rangadót

Sedlmayer Tamás (k, háttal), az FTC és Csiszár Boldizsár kapus (k), az Eger játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája A csoportjában játszott FTC-Telekom Waterpolo - ZF-Eger mérkőzésen a Komjádi uszodában 2018. december 19-én. FTC - Eger 16-9.
Sedlmayer Tamás (k, háttal), az FTC és Csiszár Boldizsár kapus (k), az Eger játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája A csoportjában játszott FTC-Telekom Waterpolo - ZF-Eger mérkőzésen a Komjádi uszodában 2018. december 19-én. FTC - Eger 16-9. - © Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Budapest – A Ferencváros könnyedén, 16-9-re nyert a vendég Eger ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában, szerdán.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló

A csoport:

FTC-Telekom Waterpolo – ZF-Eger 16-9 (5-2, 3-3, 4-2, 4-2)

gólszerzők: Sedlmayer 4, Mitrovic, Jaksic, Younger, Kállay, Vámos 2-2, Varga Dé., Jansik Sz. 1-1, illetve S. Rasovic 4, Hosnyánszky 2, Vlahopulosz, Murisic, S. Gyárfás 1-1

A találkozót megelőzően a két magyar csapat holtversenyben állt a nyolcas döntőt érő negyedik helyen. A bajnok, vasárnap óta már kupagyőztes Ferencváros háromgólos előnyre tett szert a nyitónegyedben, ez azonban nem csak a támadóknak, hanem a kapuban parádézó Vogel Somának is köszönhető volt. A zöld-fehérek számára ugyanakkor fejtörést okozhatott a találkozó hátralevő részére, hogy Varga Dénes korán begyűjtött két kiállítást.

Az Eger előtt csak egy pillanatra, a harmadik negyed elején csillant fel a reménysugár, ekkor emberelőnyben egy gólra zárkózhatott volna fel, de a fór kimaradt, és sorozatban három ferencvárosi gól következett (11-6), ami gyakorlatilag el is döntötte az összecsapást.
A zárónegyedben tovább nőtt a két csapat közti különbség, így fölényes fővárosi siker született.

korábban

B csoport:

Szolnoki Dózsa-Olimpiakosz (görög) 9-9 (2-2, 2-2, 1-1, 4-4)

a magyar csapat gólszerzői: Prlainovic, Zalánki 2-2, Bátori, Aleksic, V. Rasovic, Kis G., Teleki 1-1

– MTI –Sporthírek