Férfi vízilabda BL – Kikapott a Szolnok a címvédőtől

Pireusz, Budapest – A Szolnoki Dózsa 11-10-re kikapott a címvédő Olimpiakosz vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában.

Vereségükkel a 2017-ben BL-győztes Tisza-partiak három pontos hátrányba kerültek a csoport utolsó továbbjutó helyét elfoglaló görög együttessel szemben négy fordulóval a zárás előtt.

Eredmény

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 10. forduló:

B csoport:

Olimpiakosz (görög)-Szolnoki Dózsa 11-10 (2-2, 2-3, 5-3, 2-2)

a Szolnok gólszerzői: Zalánki 3, Prlainovic, Lazic 2-2, Bátori, Rasovic, Kis G. 1-1

A forduló előtt mindkét csapat 15 pontos volt, az Olimpiakosz jobb gólkülönbségének köszönhetően állt a csoport harmadik helyén. Mivel a Hannover részvétele házigazdaként biztos a BL nyolcas döntőben, így ebből a csoportból csak három gárda jut tovább, és ezért is rendkívül fontos volt a Szolnok számára ez az összecsapás.

Ennek megfelelően a magyar együttes az első félidőben többször is vezetett, a második negyedben már három góllal is (2-5), de a hazaiak a nagyszünet előtt felzárkóztak.

A harmadik negyedben összesen nyolc gól esett, de nem a szolnokiaknak kedvező leosztásban: Alekszandrosz Gunasz egy másodperccel a játékrész vége előtt szerzett találatával 1-0 után ismét a címvédő vezetett, előnyét pedig az utolsó felvonásban is őrizte.

A mérkőzés végén a Szolnok támadhatott az egyenlítésért, de Zalánki Gergő lövését blokkolták, így a hazaiak nagy lépést tettek a továbbjutás felé.

A két csapat első egymás elleni ütközetén december 19-én 9-9-es döntetlen született Szolnokon.

Pénteken játszották:

A csoport:

ZF-Eger – FTC-Telekom Waterpolo 9-12 (3-4, 2-3, 1-4, 3-1)

– MTI –