Férfi vízilabda BL – Elődöntős a Szolnok

Budapest – A Szolnoki Dózsa-Közgép bejutott a legjobb négy közé a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjében, miután csütörtökön 7-5-re legyőzte a spanyol Barcelonetát a Margitszigeten.

A pénteki elődöntőben a görög Olympiakosz Pireusz lesz a szolnokiak ellenfele, míg a Barceloneta a rendező ZF-Egerrel játszik az ötödik helyért.

Eredmény, Bajnokok Ligája, az elődöntőbe jutásért:
Szolnoki Dózsa-Közgép – Barceloneta (spanyol) 7-5 (2-1, 1-0, 3-1, 1-3)

gól: Kis G., Mitrovic, Varga Dé. 2-2, Vámos 1, illetve Minguell, Munarriz, Stra. Rasovic, Vi. Rasovic, Famera 1-1

A magyar bajnok Varga Dénes váratlan lövésével jutott előnyhöz, majd Nagy Viktor mutatott be több remek védést a szemerkélő esőben kezdődött találkozón. Ezt követően Marc Minguell találatával egyenlített a sorozatot eddig egyszer megnyerő katalán együttes. Hét másodperccel a negyed vége előtt Kis Gábor bombájával újra a Szolnok szerzett vezetést.

A második negyedben Nagy Viktor folytatta remeklését, míg Stefan Mitrovic egy nagyszerűen kijátszott támadást fejezett be góllal, kettőre növelve a Szolnok előnyét. A magyar csapat világbajnok kapusa újabb óriási védést mutatott be, majd Albert Espanol ziccerben a kapufát találta el, így a nagyszünetre 3-1-es szolnoki előnynél vonulhattak el a csapatok.

A térfélcsere után Kis Gábor emberfórból növelte tovább a magyarok előnyét, s bár a Barceloneta Alberto Munarriz találatával zárkózott, Vámos Márton visszaállította a háromgólos különbséget (5-2), amelyet Nagy Viktor a kapufa segítségével tartott meg. A negyed végén Mitrovic megszerezte a szolnokiak hatodik, saját maga második találatát is.

A záró felvonásban Strahinja Rasovic góljával újra háromra csökkentette a különbséget, majd Viktor Rasovic faragta még tovább a spanyol hátrányt. A háromgólos magyar vezetés visszaállításáról Varga Dénes gondoskodott, majd még tovább növelhette volna a különbséget, ám ötméteresét Daniel López hárította. Két perccel a végső dudaszó előtt Martin Famera állította be a végeredményt, miután Nagy Viktor az utolsó másodpercben bemutatta utolsó bravúrját a találkozón Albert Espanol ziccerénél.

Korábban, az elődöntőbe jutásért:
Jug Dubrovnik (horvát)-ZF-Eger 8-6 (2-2, 2-1, 1-2, 3-1)

A további program:

péntek:
az 5. helyért:
ZF-Eger – Barceloneta 17.30

elődöntő:
Szolnoki Dózsa-Közgép – Olympiakosz Pireusz (görög) 19.00
Jug Dubrovnik-Pro Recco (olasz) 20.30

szombat:
a 3. helyért 19.30
döntő 21.00

– MTI –
hirdetés