Férfi vízilabda BL – A Szolnok Marseille-ben, az OSC Nagyváradon játszik

Budapest, 2015. október 2., péntek (MTI) – Miközben a Ferencváros és a Szeged a Népligetben harcol azért, hogy folytathassa a férfi vízilabda Eurokupa következő selejtezőkörében, a Szolnok és az OSC szombaton az első számú kontinentális sorozatban, a Bajnokok Ligájában próbál lépéselőnyt szerezni a BL főtáblájára jutásért zajló párharc nyitómérkőzésén.

A bajnoki címvédő Szolnok Franciaországban, a CBN Marseille vendégeként száll vízbe, és igyekszik olyan eredményt elérni, hogy az október 17-i hazai visszavágón feljusson a BL 12 csapatos főtáblájára. Ide igyekszik az ob I-ben legutóbb ezüstérmes OSC is, amelyre szombaton nagyváradi fellépés vár, és a Szolnokhoz hasonlatosan nagyon jó az esélye, hogy a pólós párbajt megnyerje az Oradeával szemben.

A főtáblán a nyolc kiemelt között ott van a ZF-Eger, így optimális esetben három magyar együttessel kezdődhet majd a Bajnokok Ligája újabb szakasza, két hatcsapatos csoportban, oda-visszavágós rendszerben. A hatosok legjobbjai jutnak be végül a BL hatcsapatos döntőjébe (Final Six), amelyet Budapesten rendeznek meg jövőre, június 2. és 4. között a házigazda szerepét betöltő Eger részvételével.

A szombati program magyar vonatkozású meccsei:

Bajnokok Ligája, selejtezők, 3. forduló, 1. mérkőzések:

Oradea (román) – A-Híd OSC Újbuda 19.30
CN Marseille (francia) – Szolnoki Dózsa-Közgép 20.00

– MTI –Sporthírek


hirdetés