Helyi közélet

2013.05.21. 16:41

Délibábos Hortobágyon

Debrecen - A westernfilm 90 százalékban egy Új hodály nevű tanyán játszódik.

Debrecen - A westernfilm 90 százalékban egy Új hodály nevű tanyán játszódik.Nyár elején indul Hajdu Szabolcs filmjének forgatása Hortobágyon. A Délibáb című alkotás 90 százalékban egy Új hodály nevű tanyán játszódik, ahol már két hete tart a díszletépítés - számolt be portálunknak Réti Péter operatőr.

A nemzetközileg elismert debreceni filmrendező - akit számos díjjal tüntettek ki a Fehér tenyér vagy a Bibliothéque Pascal alkotások miatt – most egy westernfilmet visz vászonra.

Magyarországon, mint egy pohár vízre, olyan nagy szüksége van az embereknek egy ilyen típusú, tulajdonképpen műfaji filmre, ami azért társadalmi viszonyokról és emberi kapcsolatokról is szól” - nyilatkozta korábban az MTI-nek. A Hortobágyról "mindenkinek eszébe jut a vadnyugat, a csikósokról a cowboyok, a vidéki oligarchákról pedig majd eszünkbe jutnak a westernek negatív hősei”. A Délibáb nagyon szabad adaptációja Hajdu Szabolcs kedvenc magyar szerzője, Tar Sándor Ház a térkép szélén című novellájának.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában