Férfi vízilabda Bajnokok Ligája – Kikapott Szolnokon az OSC, nem lesz három magyar a hatos döntőben

Szolnok – A Szolnok 10-8-ra legyőzte az OSC csapatát a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek zárófordulójában, az újbudai együttes így csoportja negyedik helyén zárta a sorozatot.

A fővárosi csapat a Szolnok és az Eger után harmadik magyar együttesként biztosíthatta volna helyét a hatos döntőben, ehhez azonban nemcsak győznie kellett volna, hanem a Bresciának is ki kellett volna kapnia az Olympiakosztól, végül egyik feltétel sem teljesült.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 10. (utolsó) forduló:

A csoport:

Szolnoki Dózsa-Közgép – A-Híd OSC-Újbuda 10-8 (2-3, 1-1, 2-2, 5-2)

gólszerzők:
Varga Dé. 3, Younger, Prlainovic 2-2, Fülöp, Vámos, Mezei 1-1, illetve Nikic, Zalánki, Brguljan 2-2, Salamon, Kovács G., 1-1

A két csapat másfél héten belül negyedszer találkozott egymással, az ob I elődöntőjének első felvonásán 13-10-re nyertek a szolnokiak, majd az OSC egy 7-6-os sikerrel egyenlített, végül a címvédő Tisza-partiak 10-9-es győzelmükkel zárták le a párharcot.

A mostani összecsapásnak csak az újbudaiak számára volt tétje, ugyanis csak győzelemmel juthattak volna be a sorozat hatos döntőjébe, míg a Szolnok már biztos csoportelső volt – ami elődöntőt jelent a Final Sixben.

Az OSC ennek megfelelően kezdte a találkozót, hiszen a hazai vezető találatot követően gyorsan fordítani tudott, s a második negyedben még a háromgólos vezetéshez is volt labdája – valamint egy emberelőnye -, de végül minimális előnnyel érkeztek el a csapatok a nagyszünethez.

Hasonlóképpen alakult a harmadik felvonás is, egyértelmű volt, hogy a Szolnok nem fogja megajándékozni hazai riválisát a továbbjutással. A záró játékrészben a Szolnok beindította a hengert, s öt gólt szerezve esélyt sem adott az OSC-nek, amely így csoportja negyedik helyén zárta a sorozatot.

további eredmények:

Brescia (olasz)-Olympiakosz (görög) 13-10 (2-2, 4-3, 1-1, 6-4)
Spandau 04 (német)-Olympic Nice (francia) 11-6 (2-1, 4-2, 4-1, 1-2)
A csoport végeredménye: 1. Szolnoki Dózsa-Közgép 28 pont, 2. Olympiakosz 22, 3. Brescia 17, 4. A-Híd OSC-Újbuda 12, 5. Spandau 7, 6. Nice 0

később:

B csoport:

ZF-Eger – Jug Dubrovnik (horvát) 20.30 (FOTÓ)

A Szolnok rendezőként biztos tagja volt a Final Sixnek, azonban csoportelsőségével kiharcolta, hogy csak az elődöntőben kell majd először vízbe ugrania. Rajta kívül ebből a hatosból két csapat vált a Final Six tagjává, míg a B-ből a legjobb három lehet ott a hatcsapatos fináléban, amelynek május 25. és 27. között budapesti Duna Aréna ad otthont.

– MTI –