Férfi vízilabda Bajnokok Ligája – Hozta a “kötelezőt” az OSC

Budapest – AZ OSC nyert a vendég Nice ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulójában, így van még esélye arra, hogy ott legyen a hatos döntőben.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 9. forduló:

A csoport:

A-Híd OSC-Újbuda – Nice (francia) 11-9 (3-2, 3-2, 2-2, 3-3)

a magyar csapat gólszerzői: Bátori 4, Nikic, Zalánki 2-2, Gór-Nagy, Salamon, Seman

Az újbudai csapatnak mindenképpen szüksége volt a győzelemre ahhoz, hogy maradjon esélye az utolsó fordulóra a Final Sixbe jutást illetően, különösen azután, hogy az előtte álló, jelenleg harmadik Brescia Berlinben nyert a Spandau ellen.

A magyar együttes le is gyűrte szerdai ellenfelét, de nem könnyen. Az első és a második negyedet 3-2-re nyerte meg, majd két döntetlennel zárult játékrész következett.

További eredmény (az európai szövetség honlapja szerint):

Spandau (04 (német)-Brescia (olasz) 10-14 (3-5, 3-2, 4-7, 0-0)

Korábban:

Olympiakosz (görög) – Szolnoki Dózsa-Közgép 4-6 (0-1, 2-2, 1-2, 1-1)

A csoport állása az utolsó forduló előtt: 1. Szolnok 25 pont, 2. Olympiakosz 22, 3. Brescia 14, 4. OSC 12, 5. Spandau 4, 6. Nice 0

A 10. fordulóban – április 26-án – az OSC a Szolnokkal játszik vendégként, a Brescia pedig az Olympiakoszt fogadja.

A BL főtábláján 12 csapat küzd egymással két csoportban.

A budapesti döntőnek rendezőként automatikusan résztvevője a legutóbb bronzérmes Szolnok, amely egyébként már megnyerte csoportját, így biztos elődöntős. Rajta kívül az A csoportból még két együttes juthat tovább, az egyik az Olimpiakosz lesz, a másik a Brescia vagy az OSC.

A B-ből a legjobb három – köztük a ZF-Eger – lehet majd ott a hatcsapatos fináléban, melynek május 25. és 27. között a Duna Aréna ad otthont.

– MTI –