Férfi vízilabda Bajnokok Ligája – Győzelmével a Final Sixben az Eger

Budapest/Eger – A ZF-Eger biztosította helyét a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjében, miután a csoportkör szerdai játéknapján 8-4-re legyőzte a Partizan Beogradot.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 9. forduló:

B csoport:

ZF-Eger – Partizan Beograd (szerb) 8-4 (0-1, 2-2, 4-1, 2-0)

a magyar csapat gólszerzői: Cuckovic, Vapenski 2-2, Erdélyi, Hosnyánszky, Kovács G., Lőrincz 1-1

A szerb együttes lőtte az első gólt, és bár 2-1-nél az egrieknél volt az előny, a nagyszünetben újra a Partizan vezetett (2-3). A harmadik negyedben azonban megfordította az állást az elmúlt idényben a BL-ben hatodik Eger, a záró felvonásban pedig tovább növelte a különbséget, és végül négy góllal győzött.

“Volt bennünk tartalék, ez kiderült a mérkőzés második felében, de nem voltunk frissek. Viszont megvan, amit akartunk, amiért dolgoztunk egész évben, és ez a legfontosabb” – értékelt Dabrowski Norbert, a hazaiak szakvezetője az M4 Sportnak a találkozó után.

További eredmények (az európai szövetség honlapjáról):

CNA Barceloneta (spanyol)-Hannover (német) 12-10 (6-2, 2-3, 3-2, 1-3)
Pro Recco (olasz)-Jug Dubrovnik (horvát) 9-5 (2-2, 1-0, 3-2, 3-1)

A csoport állása: 1. Pro Recco 27 pont, 2. Dubrovnik 17, 3. Eger 15, 4. Barceloneta 11, 5. Partizan Beograd 4, 6. Hannover 3

Az április 26-i utolsó fordulóban az Eger a Dubrovnikot fogadja, így akár a második helyen is zárhat.

A BL főtábláján 12 csapat küzd egymással két csoportban.

A budapesti döntőnek rendezőként automatikusan résztvevője a legutóbb bronzérmes Szolnok, amely egyébként már megnyerte csoportját, így biztos elődöntős. Rajta kívül az A csoportból még két együttes juthat tovább, az egyik az Olimpiakosz lesz, a másik a Brescia vagy az OSC.

A B-ből a legjobb három – köztük a ZF-Eger – lehet majd ott a hatcsapatos fináléban, melynek május 25. és 27. között a Duna Aréna ad otthont.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek